Τι παίζει Σήμερα

Yannis Mitsokapas @ Naok Azur, 24/08/2019

Ώρα έναρξης: 17:00
Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Σφάλμα
  • JCacheStorageFile::_deleteFolderΑποτυχία διαγραφής του index.html

Συνταγή για σπιτικές γρανίτες

Συνταγή για σπιτικές γρανίτεςΤις μέρες που ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα, οι σπιτικές γρανίτες από φρέσκα φρούτα αποτελούν την καλύτερη λύση για όποιον ψάχνει ένα πιο light υποκατάστατο παγωτού!

Φτιάχνονται εύκολα, χωρίς πολλές θερμίδες και καθόλου λιπαρά και είναι απίστευτα απολαυστικές και γευστικές!
H γρανίτα κατάγεται από τη Σικελία και είναι ένα μισο-παγωμένο ποτό που πίνεται με καλαμάκι, αν και συνηθίζεται  να τρώγεται  και με κουτάλι.
Μπορείτε, επίσης,  να παγώσετε τη γρανίτα σε ειδικές παγοκύστες , χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή.
Παρακάτω, σας δίνω μερικές συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας σπιτική γρανίτα ή σορμπέ :
 
Βασική συνταγή της γρανίτας:
Yλικά:
  • 2 κούπες πολτός ή χυμός φρούτου
  • 1 κούπα (μαύρη) ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
Εκτέλεση:
Πολτοποιείστε στο μπλέντερ τα φρούτα. Μετρήστε 2 κούπες από τον πολτό (ή το χυμό) του φρούτου.
Ετοιμάστε σιρόπι με 1 κούπα ζάχαρη και 1 κούπα νερό. Αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε το στο φρούτο. Ανακατέψτε καλά, βάλτε το σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη.
Σε 6 περίπου ώρες θα έχει παγώσει γύρω γύρω και στη μέση η γρανίτα θα είναι πιο μαλακή. Με πηρούνι,  τρυπήστε και ανακατέψτε την. Αφήστε την άλλες 4 ώρες στην κατάψυξη πριν την σερβίρετε.
Αν  θέλετε την χτυπάτε στο μπλέντερ για να γίνει πιο αφράτη.
 

1.   Σορμπέ φράουλα

Yλικά
•1 ½ κιλό φράουλες
• 1 λίτρο φρέσκο γάλα (με χαμηλά λιπαρά)
• 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

Eκτέλεση
Πλένετε τις φράουλες. Τις  χτυπάτε στο μίξερ μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη σε δύο δόσεις για να μην σας χυθεί έξω. Βάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο (όπως αυτό του παγωτού) και το καταψύχετε για 1 ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει.  Όταν έχει πήξει λίγο το ξαναβάζετε στο μίξερ και το χτυπάτε ελαφρά για να αφρατέψει. Το βάζετε ξανά στην κατάψυξη και το αφήνεται να πήξει καλά.

2. Γρανίτα φράουλα express

ΥΛΙΚΑ (1 άτομο)
1 φλ. φράουλες1 φλ. παγάκια1 κ.γ μαύρη ζάχαρη ή μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένετε τις φράουλες και αφαιρείτε τα κοτσανάκια. Σε δυνατό μπλέντερ βάζουμε τις φράουλες, τον πάγο και τη ζαχαρη . Χτυπάμε για 1-2 λεπτά.  Σερβίρουμε σε ποτήρι, με καλαμάκι .

3.Γρανίτα καρπούζι

Υλικά:  (για 1 άτομο)

1 μέτρια φέτα καρπούζι, ½ κ.γ μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Κόψτε μια μέτρια φέτα από καρπούζι, καθαρίστε την από κουκούτσια και βάλτε την στο μπλέντερ μέχρι να έχετε έναν πολτό καρπουζιού. Προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή υποκατάστατο ζάχαρης (για ακόμη λιγότερες θερμίδες), ανακατέψτε  και βάλτε τον πολτό μέσα σε ένα πλαστικό ποτηράκι. Βάλτε το στην κατάψυξη και μόλις αρχίσει να στερεοποιείται τοποθετήστε στο κέντρο ένα ξυλάκι! Μόλις παγώσει μπορείτε να ξεφορμάρετε εύκολα τη γρανίτα,  βουτώντας το ποτηράκι σε ζεστό νερό! Αν σας αρέσει το γιαούρτι μπορείτε επίσης να προσθέσετε και 1-2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά να χτυπηθεί στο μπλέντερ μαζί με το καρπούζι.

Φανείτε δημιουργικοί, ξεδιπλώστε τη φαντασία σας και αφήστε τη γεύση και το γούστο σας  να διαλέξουν τα υλικά .

Στην βασική συνταγή γρανίτας :

  • Πολτοποιείστε στο μπλέντερ φράουλες μαζί με μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο και  αρωματίστε το σιρόπι της ζάχαρης με φρέσκο δενδρολίβανο.

  • Πολτοποιείστε πεπόνι μαζί με φύλλα βασιλικού.

  • Ετοιμάστε γρανίτα δυόσμου, αλέθοντας φρέσκο δυόσμο με νερό και χυμό λεμονιού.

  • Χρησιμοποιείστε φρέσκο χυμό λάιμ,  και βασιλικό, δυόσμο ή μέντα και φτιάξτε τη δική σας γρανίτα Mojito!

Οι επιλογές είναι ατελείωτες, όσα τα φρούτα και τα υλικά που είναι σε αφθονία γύρω μας !

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΛΗ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Kaiser Bridge Restaurant

Γέφυρα του Κάιζερ

Δείτε live

Corfuland News