Πρόσφατες Αγγελίες
- Πωλείται μονοκατοικία
- Ζητείται άτομο για δουλειά σε καφετέρια
- Ζητείται υπάλληλος γραμματειακής υποστήριξης
- Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στα Κανάλια
- Ζητούνται καμαριέρες από ξενοδοχείο
- Ζητείται προσωπικό από ξενοδοχείο στη Δασιά
- Ζητείται μάγειρας
- Αναζητώ ημιαπασχόληση
- Ζητείται υπάλληλος για τουριστικό κατάστημα εντός ξενοδοχείου
- Ζητείται κυρία για φύλαξη ηλικιωμένου ατόμου
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Συνταγή για Σαβόρο
Στα Ιταλικά Ven. Pesce in saor
Το σαβούρο ειναι μια συνταγή που συνηθίζεται στις Κερκυραϊκές κουζίνες.
Το σαβούρο ήταν η βασική τροφή των ναυτικών γιατί μπορούσε να διατηρηθεί για πολύ καιρό - τα πληρώματα δεν πάθαιναν σκορβούτο από έλλειψη βιταμίνης. Κάτι πού οι Άγγλοι κατάλαβαν μόνο το 18ο αιώνα (CooΚ).
Υλικά:
1 κιλό μικρά ψαράκια (μπαρμπούνια κατά προτίμηση ή μαρίδες, γόπες)
1 κιλό ξύδι
2 χούφτες σταφίδες μαύρες
2 κουταλιές σούπας δενδρολίβανο φρέσκο
2-3 σκόρδα
Αλάτι
Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση:
Αρχικά καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Κατόπιν τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη "σάλτσα", βάζουμε το ξύδι, τα σκόρδα ψιλοκομμένα ,το αλάτι, τις μαύρες σταφίδες, το δενδρολίβανο και λίγο λάδι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
Βάζουμε μία στρώση ψάρια σε ένα γυάλινο δοχείο, ρίχνουμε τη "σάλτσα" και τα σκεπάζουμε. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα ψάρια σε στρώσεις εναλλάξ με τη "σάλτσα". Περιχύνουμε τα ψάρια μέχρι να καλυφθούν, με την υπόλοιπη σάλτσα.
Τέλος βάζουμε λίγο φρέσκο λάδι, σκεπάζουμε το πυρέξ και το βάζουμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα.
Σερβίρεται κρύο και διατηρείται αρκετό καιρό.
Το ξύδι λειτουργεί ως συντηρητικό για να μην αλλοιωθεί.
Μια συνταγή με ιδιαίτερη έντονη γεύση από το δενδρολίβανο, άκρως υγιεινή!
Καλή Επιτυχία!
Επιμέλεια: Φαϊτά Ελίνα