Πρόσφατες Αγγελίες
- Πωλείται Nissan Almera
- Πωλείται γραφείο υποδοχής ρεσεψιόν
- Ζητείται βοηθός λογιστή
- Ζητείται υπάλληλος σούπερ μάρκετ
- Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα στο κέντρο
- Ζητείται πλήρωμα σκάφους/ hostess
- Ζητούνται θεραπευτές μασάζ
- Ζητούνται καθηγητές από φροντιστήριο
- Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης
- Ζητείται σερβιτόρος και bartender
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Συνταγή για Σαβόρο
Στα Ιταλικά Ven. Pesce in saor
Το σαβούρο ειναι μια συνταγή που συνηθίζεται στις Κερκυραϊκές κουζίνες.
Το σαβούρο ήταν η βασική τροφή των ναυτικών γιατί μπορούσε να διατηρηθεί για πολύ καιρό - τα πληρώματα δεν πάθαιναν σκορβούτο από έλλειψη βιταμίνης. Κάτι πού οι Άγγλοι κατάλαβαν μόνο το 18ο αιώνα (CooΚ).
Υλικά:
1 κιλό μικρά ψαράκια (μπαρμπούνια κατά προτίμηση ή μαρίδες, γόπες)
1 κιλό ξύδι
2 χούφτες σταφίδες μαύρες
2 κουταλιές σούπας δενδρολίβανο φρέσκο
2-3 σκόρδα
Αλάτι
Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση:
Αρχικά καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Κατόπιν τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη "σάλτσα", βάζουμε το ξύδι, τα σκόρδα ψιλοκομμένα ,το αλάτι, τις μαύρες σταφίδες, το δενδρολίβανο και λίγο λάδι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
Βάζουμε μία στρώση ψάρια σε ένα γυάλινο δοχείο, ρίχνουμε τη "σάλτσα" και τα σκεπάζουμε. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα ψάρια σε στρώσεις εναλλάξ με τη "σάλτσα". Περιχύνουμε τα ψάρια μέχρι να καλυφθούν, με την υπόλοιπη σάλτσα.
Τέλος βάζουμε λίγο φρέσκο λάδι, σκεπάζουμε το πυρέξ και το βάζουμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα.
Σερβίρεται κρύο και διατηρείται αρκετό καιρό.
Το ξύδι λειτουργεί ως συντηρητικό για να μην αλλοιωθεί.
Μια συνταγή με ιδιαίτερη έντονη γεύση από το δενδρολίβανο, άκρως υγιεινή!
Καλή Επιτυχία!
Επιμέλεια: Φαϊτά Ελίνα