Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συνταγή για Πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγή για Πασχαλινό τσουρέκι

Πασχαλινό τσουρέκι 

 
Υλικά :
 

1 κιλό αρεύρι 

150γρ βούτυρο 

6 αυγά και 1 κρόκος αυγού 

100 γρ.μαγιά 

300 γρ. ζάχαρη 

1 κουταλάκι μαχλέπι 

1 κουταλάκι μαστίχα 

1 ποτηράκι γάλα 

λίγο αλάτι
 

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό προσθέτοντας ένα φλιτζάνι αλεύρι περίπου και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει. Σε άλλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Σε μικρό μπλέντερ χτυπάμε τη μαστίχα και το μαχλέπι μέχρι να γίνουν σαν σκόνη. Τα ρίχνουμε στη λακκούβα που έχουμε κάνει στο αλεύρι μαζί με τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο(χλιαρό) και τέλος διαλυμένηυ σε λίγο νερό μαγιά. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε για 2 περίπου να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Πλάθουμε τα τσουρέκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγο. Στη συνέχεια, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με δυο τρείς σταγόνες νερό. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς C. 

Πηγή: "Το Εδεσματολόγιον Σμύρνης", εκδόσεις Κοχλίας
 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News