Πρόσφατες Αγγελίες
- Ενοικιάζεται κατοικία στη Μηλιά Κυνοπιαστών
- Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο στην πόλη
- Ζητείται υπεύθυνος βάρδιας από την εταιρεία Facility Experts
- Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία Facility Experts
- Παρέχονται υπηρεσίες μασάζ
- Ζητούνται συνεργάτες από το Mikel Coffee Company στην παλιά πόλη
- Ζητείται προσωπικό από το Pelecas Country Club
- Ζητούνται οδηγοί πολυτελών οχημάτων
- Πωλείται μεζονέτα στο Μαντούκι
- Ζητούνται συνεργάτες από το νέο χώρο του εστιατορίου Venetian Well
![]() |
Συνταγή για Πασχαλινό τσουρέκι
Πασχαλινό τσουρέκι
1 κιλό αρεύρι
150γρ βούτυρο
6 αυγά και 1 κρόκος αυγού
100 γρ.μαγιά
300 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι μαχλέπι
1 κουταλάκι μαστίχα
1 ποτηράκι γάλα
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό προσθέτοντας ένα φλιτζάνι αλεύρι περίπου και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει. Σε άλλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Σε μικρό μπλέντερ χτυπάμε τη μαστίχα και το μαχλέπι μέχρι να γίνουν σαν σκόνη. Τα ρίχνουμε στη λακκούβα που έχουμε κάνει στο αλεύρι μαζί με τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο(χλιαρό) και τέλος διαλυμένηυ σε λίγο νερό μαγιά. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε για 2 περίπου να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Πλάθουμε τα τσουρέκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγο. Στη συνέχεια, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με δυο τρείς σταγόνες νερό. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς C.