Πρόσφατες Αγγελίες
- Πωλείται Nissan Almera
- Πωλείται γραφείο υποδοχής ρεσεψιόν
- Ζητείται βοηθός λογιστή
- Ζητείται υπάλληλος σούπερ μάρκετ
- Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα στο κέντρο
- Ζητείται πλήρωμα σκάφους/ hostess
- Ζητούνται θεραπευτές μασάζ
- Ζητούνται καθηγητές από φροντιστήριο
- Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης
- Ζητείται σερβιτόρος και bartender
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Συνταγή για μουστοκούλουρα
Υλικά:
1 1/2 κιλό αλεύρι
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 κουταλιά κοφτή κανέλα ψιλή
1 κουταλάκι κοφτό γαρίφαλα κοπανισμένα
1 φλιτζάνι πετιμέζι
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
3 κουταλάκια ανθρακική αμμωνία
1/3 φλιτζανιού μέλι
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακτεύετε με τα κανελογαρίφαλα. Το βάζετε σε πήλινη λεκάνη και κάνετε μια γουβίτσα στη μέση. Καίτε το λάδι (να καπνίσει) και το ρίχνετε στο αλεύρι. Αφήνετε να κρυώσει λιγάκι και τρίβετε με τις παλάμες σας το αλεύρι για να ενωθεί με το λάδι. Διαλύετε το πετιμέζι μέσα στο χλιαρό νερό και ρίχνετε και την αμμωνία να λιώσει καλά. Τα προσθέτετε στο αλεύρι, ρίχνετε και το μέλι και ζυμώνετε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά (αν χρειαστεί αλεύρι, προσθέτετε λιγάκι). Πλάθετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 20 λεπτά. Σημ.: Αντί λάδι, μπορείτε να βάλετε 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή βιτάμ.
Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ της Σοφίας Σκούρα