Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συνταγή για μουσακά παραλλαγή... με πράσο!

Μια νόστιμη συνταγή για μουσακά ελαφρύ με πράσο εποχής αντί για μελιτζάνες προτείνει και παρουσιάζει η Φαϊτά Ελίνα αποκλειστικά στους επισκέπτες του Corfuland.gr!

Τι χρειαζόμαστε:

  • Image5 πράσες κομμένες
  • 5 μεγάλες πατάτες κομμένες ροδέλες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • Χοντρό αλάτι

Για τον κιμά

  • 750 γρ. κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντομάτα pummaro
  • 1 καρότο
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.σoύπας πελτέ ντομάτας
  • μία μύτη κ.γλύκου κανέλας
  • μία μύτη κ.γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • Αλάτι / πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • Αλεύρι
  • 2 κ. σούπας Σπορέλαιο
  • Τυρί τριμμένο
  • Αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις πατάτες
Τηγανίζουμε τις πατάτες σε ροδέλες στο σπορέλαιο και τις αλατίζουμε ελαφρώς

Για τον κιμά
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ασπρίσει και να μην υπάρχουν σβώλοι. Προσθέτουμε στον κιμά την ντομάτα, τον πελτέ (που έχουμε διαλύσει σε νερό), το καρότο σε κυβάκια, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και τις πράσες τις οποίες έχουμε βράσει καλά και έχουμε σουρώσει. Αφήνουμε τον κιμά μαζί με τις πράσες να βράσουν και να απορροφήσουν τα υγρά.
 
Για την μπεσαμέλ
Διαλύουμε σε ένα μπολ 1- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι σε γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν οι σβώλοι. Όταν βράσει το γάλα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι το οποίο έχουμε διαλύσει και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το γάλα και να έρθει σε μορφή κρέμας. Αν χρειαστεί ρίχνουμε επιπλέον αλεύρι. Στο τέλος ρίχνουμετο σπορέλαιο και προαιρετικά τριμμένο τυρί για να δέσει καλύτερα.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε τις πατάτες σε πρώτη στρώση, τον κιμά με τις πράσες σε δεύτερη και την μπεσαμέλ τρίτη στρώση. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί προαιρετικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Επιμέλεια συνταγής: Φαϊτά Ελίνα

 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News