Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται προσωπικό από τη Diellas
- Ζητείται προσωπικό από το Earth cafe
- Ζητείται φορτοεκφορτωτής και οδηγός από την μεταφορική Κορφού
- Ζητείται προσωπικό από το Spyros Bar Restaurant στον Κοντογιαλό
- Πωλείται διαμέρισμα στο Κανόνι
- Πωλείται διαμέρισμα στην Villa Rossa
- Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Atlantica Nissaki Beach
- Ζητείται συνεργάτης για κουζίνα από το Pelecas Country Club
- Ζητείται προσωπικό κουζίνας από εστιατόριο στο κέντρο της παλιάς πόλης
- Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο/μπαρ στο Μπαρμπάτι
Τι παίζει Σήμερα
Δείτε όλα:
![]() |
Συνταγή για Κουλουράκια της Λαμπρής
Πασχαλινά Κουλουράκια
Χρόνος προετοιμασίας: περισσότερο από 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 20 λεπτά
Θερμοκρασία φούρνου: 180 C
Κομμάτια: περίπου 48
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. σκληρό αλεύρι
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
175 γρ. βούτυρο μαλακό
175 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
120 ml γάλα
½ πορτοκάλι, το ξύσμα
½ λεμόνι, το ξύσμα
λίγη βανίλια
1 αυγό, τον κρόκο αναμειγμένο με 1 κουταλιά φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
σουσάμι για στόλισμα
Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 20 λεπτά
Θερμοκρασία φούρνου: 180 C
Κομμάτια: περίπου 48
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. σκληρό αλεύρι
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
175 γρ. βούτυρο μαλακό
175 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
120 ml γάλα
½ πορτοκάλι, το ξύσμα
½ λεμόνι, το ξύσμα
λίγη βανίλια
1 αυγό, τον κρόκο αναμειγμένο με 1 κουταλιά φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
σουσάμι για στόλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε μπoλ μεσαίου μεγέθους. Βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε άλλο μπολ και τα χτυπάτε, μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό και αφράτο. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα και προσθέτετε το γάλα.
Προσθέτετε τις φλούδες από το πορτοκάλι και το λεμόνι και τη βανίλια και χτυπάτε καλά.
Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να γίνει ζύμη πηχτή και ομοιογενής. Τη βάζετε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε για να μαλακώσει. Την αφήνετε να μείνει για περίπου 10 λεπτά.
Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού και τα πλάθετε σε πλεξούδες, «S», σαλιγκάρια, κύκλους και μπαλάκια, προσέχοντας όλα τα μπισκότα να έχουν το ίδιο μέγεθος, αν όχι σχήμα για να είστε βέβαιοι ότι θα ψηθούν το ίδιο.
Βάζετε τα μπισκότα σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφετε με το μείγμα του κρόκου και του πορτοκαλιού, για να αγυαλίσουν. Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν.
Πηγή: "Υγιεινή Μαγειρική 4, Εκδόσεις Κοχλίας", ISBN 960-8228-93-X
Corfuland Live Webcams


Nautilus
Ανεμόμυλος


Oasis Hotel
Πέραμα, Κέρκυρα


La Veranda Di Corfu
Ναυσικάς, Κανόνι