Τι παίζει Σήμερα

Opening Party @ Trilogia,17/06/2021

Ώρα έναρξης: 05:00
Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους

Συνταγή για κόκορα παστιτσάδα

Συνταγή για κόκορα παστιτσάδα από το Εδεσματολόγιον Κέρκυρας

Συνταγή για κόκορα παστιτσάδα

Υλικά

1 κόκορα περίπου 3 κιλά, κομμένο σε μερίδες,

1 κιλό μακαρόνια Νο 5,

4-5 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,

αλάτι

10 κόκκους πιπέρι

5 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες

10 κόκκους μπαχάρι

2 ξύλα κανέλας

1 κουταλιά ζάχαρη

2 ποτήρια γλυκό κρασί

γαρίφαλο σκόνη (μύτη κουταλιού)

1/4 κουταλάκι κανέλας

1 κουταλιά ζάχαρη

2 ποτήρια γλυκό κρασί

γαρίφαλο σκόνη (μύτη κουταλιού)

1/4 κουταλάκι κανέλα

1/4 κουταλάκι μπαχάρι

1/4 κουταλάκι κύμινο

1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

3-4 φύλλα βασιλικό φρέσκο

1 φύλλο δάφνη

5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

2 κουταλιές πελτέ ντομάτας,

2 κουταλιές βούτυρο για τα μακαρόνια

γραβιέρα

ImageΕκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει, ρίχνουμε τα κομμάτια του κόκορα να ροδοψηθούν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τους κόκκους πιπεριού και μπαχαρικού, τα ξύλα κανέλας και τα σοτάρουμε ελαφρά. Έπειτα σβήνουμε το φαγητό ρίχνοντας λίγο λίγο το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ντομάτες, τη ζάχαρη, όλα τα τριμμένα μπαχαρικά, το βασιλικό, τη δάφνη, το αλάτι, τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

Βράζουμε τα μακαρόνια με άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε καλά και τα σοτάρουμε στο φρέσκο βούτυρο. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κομμάτια του κόκκορα από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια.Τ' ανακατεύουμε με τη σάλτσα, τα σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας τα με γραβιέρα και βάζοντας από πάνω τις μερίδες του κόκορα.

Πηγή: Εδεσματολόγιον Κέρκυρας - Εκδόσεις Σαββάλας


 

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News