Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συμβουλές για αποτελεσματική δίαιτα από τη Μαρία Μπαλή

Πόσες φορές δεν πήρατε την απόφαση να ακολουθήσετε μια ‘‘θαυματουργή δίαιτα’’ και την εγκαταλείψατε μετά από τις πρώτες 3-4 μέρες, λόγω ξαφνικής κούρασης, εξάντλησης και αποθάρρυνσης;


1.Η βασική προϋπόθεση για να χάσετε βάρος είναι η απόφαση. Θα πρέπει αυτή η επιθυμία να προέρχεται από τον ίδιο σας τον εαυτό και όχι από τα άτομα του περιβάλλοντός σας, από τον γυμναστή ή από τον ιατρό σας.

ImageΣκεφτείτε, αναγνωρίστε και γράψετε τους λόγους και τα εσωτερικά κίνητρα που σας ωθούν να αλλάξετε μια κατάσταση από την οποία δεν είστε ευχαριστημένοι. Είναι σημαντικό ο καθένας να καταγράψει τα προσωπικά του κίνητρα. Κάνοντας αυτή την εσωτερική διεργασία θα μπορείτε πάντοτε να ανατρέχετε και να αναζωογονείτε τη θέλησή σας σε δύσκολες στιγμές.

Επίσης σημαντικό είναι να θέτετε ρεαλιστικούς στόχους απώλειας βάρους, ώστε να είναι πραγματοποιήσιμοι. Μην επιδιώκετε το ακατόρθωτο γιατί το αποτέλεσμα θα είναι να απογοητευθείτε και να εγκαταλείψετε την προσπάθεια.

Image2.Ο καλύτερος τρόπος για να αδυνατίσετε δεν είναι να τρώτε λιγότερο αλλά να τρώτε διαφορετικά. Το πιο σημαντικό σ’αυτή σας την προσπάθεια είναι να αντιμετωπίσετε την δίαιτα σαν μια νέα στάση ζωής. Είναι βέβαια απαραίτητο, εκπαιδεύοντας συνεχώς τον εαυτό σας να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες σε μόνιμη βάση, να ακολουθήσετε δηλαδή ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής αλλά και σωματικής δραστηριότητας, έτσι ώστε να χάνετε σταδιακά βάρος, χωρίς μεγάλες στερήσεις.

 

3. Στην προσπάθεια να βελτιώσετε την ποσότητα και την ποιότητα στη διατροφή σας, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι πρέπει να έχετε υπομονή. Θα πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα με μικρές διαδοχικές αλλαγές. Επειδή οι ξαφνικές αλλαγές του βάρους συνήθως δεν διατηρούνται επι μακρόν, είναι πιο εύκολο να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες αν το κάνετε σιγά σιγά. Για να μειώσετε για παράδειγμα τη ζάχαρη στον καφέ ή στο τσάι σας προτιμήστε τη σταδιακή μείωση της ποσότητας. Είναι πιο εύκολο με τον τρόπο αυτό να συνηθίσετε τη νέα γεύση και έτσι το αποτέλεσμα θα μπορέσει να διατηρηθεί.

4. Να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα.
ImageΤρώτε μόνο όταν πεινάτε, όσες φορές χρειαστεί, αλλά μικρές ποσότητες κάθε φορά. Εφόσον νιώσετε ότι χορτάσατε σταματήστε και μην συνεχίζετε να τρώτε από συνήθεια ή επειδή δεν έχετε κάτι άλλο να κάνετε. Αποφεύγετε τα μεγάλα γεύματα. Επιδιώκετε να έχετε μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια και άλλα φρούτα και να προτιμάτε αυτά αντί για τα έτοιμα σνακ τα οποία είναι υπερφορτωμένα με λίπη, θερμίδες και αλάτι.

Image5.Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στον τύπο της δίαιτας που θα ακολουθήσετε. Για να υπάρχει προοπτική μακροπρόθεσμης εφαρμογής της θα πρέπει να είναι ευέλικτη αλλά και αποδεκτή από’σας. Είναι σημαντικό να περιλαμβάνει τρόφιμα που σας ευχαριστούν έτσι ώστε να μην αισθάνεστε στέρηση, μιζέρια, κούραση, κατάθλιψη. Καλό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, ο οποίος θα καταρτίσει το προσωπικό σας πρόγραμμα, σύμφωνα με την ηλικία, το φύλο, την εργασία, την σωματική διάπλαση, τις διατροφικές συνήθειες και το ιατρικό σας ιστορικό. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε την απαραίτητη ψυχολογική στήριξη στην προσπάθειά σας αλλά και την αποφυγή σφαλμάτων που θα μπορούσαν να βλάψουν τον οργανισμό σας.

6. Η σωματική άσκηση βοηθάει στην απώλεια βάρους. Μέσω αυτής αυξάνεται η ενεργειακή κατανάλωση, τονώνεται ο μυϊκός ιστός και αυξάνεται η δύναμή σας ώστε να μην αισθάνεστε κόπωση ενώ παράλληλα επηρεάζει ευνοϊκή την επιθυμία σας να διατηρηθείτε λεπτοί και ευκίνητοι.

Βέβαια, στην περίπτωση που είχατε παραμείνει αδρανείς για πολύ καιρό, είναι προτιμότερο να αρχίσετε ήπια, με περπάτημα και ασκήσεις μικρής διάρκειας.

   

Στοιχεία Επικοινωνίας:

START DIET

Διεύθυνση: Σταματίου Δεσύλλα 12

Τηλ. Επικοινωνίας: 26610 20882

Κιν: 6944217235 FB

Link: https://www.facebook.com/Startdiet

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland News