Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητούνται συνεργάτες από την ποτοποιία Lazaris Distillery & Artisan Sweets
- Ζητείται εκπρόσωπος πωλήσεων από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην πόλη
- Ζητείται καμαριέρα από βίλες στους Σιναράδες
- Ζητείται υπάλληλος από τουριστικό κατάστημα
- Ζητείται υπάλληλος από τουριστικό γραφείο
- Ζητείται άτομο για λάντζα και service από εστιατόριο εντός πόλης
- Ζητούνται οδηγοί
- Πωλούνται νεόδμητα διαμερίσματα στην Καλλιθέα
- Ζητείται υπάλληλος από ψησταριά στη Δάφνη
- Ζητείται προσωπικό από το Sway
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Rigatoni με χταπόδι
Εμφανίσεις:
- Ημ / νία: 15.04.20
Υλικά
400 γρ. Rigatoni 1 χταπόδι (1 – 1 ½ κιλό) καθαρισμένο και ζεματισμένο για 5 λεπτά σε βραστό νερό και κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνη
1 ποτήρι λευκό κρασί
100 γρ. ελαιόλαδο 1 πεπεροντσίνο κομμένο στη μέση 50 γρ. τοματοπολτό
Αλάτι
Πιπέρι
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το χταπόδι και το τσιγαρίζουμε. Αφήνουμε να πιει τα υγρά του για περίπου 10-15 λεπτά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, τον τοματοπολτό και το πεπεροντσίνο. Τσιγαρίζουμε για 10 – 15 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί για 10 λεπτά και το σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μία και παραπάνω ώρα. Σε μία κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τo rigatoni, τo σουρώνουμε και τo ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Πηγή: botrini.gr