Τι παίζει Σήμερα

Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Rigatoni με χταπόδι

Υλικά

400 γρ. Rigatoni 1 χταπόδι (1 – 1 ½ κιλό) καθαρισμένο και ζεματισμένο για 5 λεπτά σε βραστό νερό και κομμένο σε μικρά κομμάτια 

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνη

1 ποτήρι λευκό κρασί

100 γρ. ελαιόλαδο 1 πεπεροντσίνο κομμένο στη μέση 50 γρ. τοματοπολτό

Αλάτι

Πιπέρι

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Rigatoni με χταπόδι

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το χταπόδι και το τσιγαρίζουμε. Αφήνουμε να πιει τα υγρά του για περίπου 10-15 λεπτά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, τον τοματοπολτό και το πεπεροντσίνο. Τσιγαρίζουμε για 10 – 15 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί για 10 λεπτά και το σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μία και παραπάνω ώρα. Σε μία κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τo rigatoni, τo σουρώνουμε και τo ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Πηγή: botrini.gr

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News