Πρόσφατες Αγγελίες
- Ενοικιάζεται στούντιο στη Γαρίτσα
- Ενοικιάζεται διαμέρισμα στο Τένις
- Ζητείται προσωπικό από τα Praktiker
- Ενοικιάζεται δυάρι στο Κεφαλομάντουκο
- Ζητείται σχεδιαστής/ρια και πωλητής/ρια επίπλων κουζίνας από την εταιρεία Furniture by Marilena Pouliasi
- Ενοικιάζεται διαμέρισμα
- Ενοικιάζεται διαμέρισμα στους Κουραμάδες
- Ζητείται τεχνίτης και βοηθός τεχνίτη
- Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην Μεθοδίου
- Ζητείται οικιακή βοηθός
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Rigatoni με χταπόδι
Εμφανίσεις:
- Ημ / νία: 15.04.20
Υλικά
400 γρ. Rigatoni 1 χταπόδι (1 – 1 ½ κιλό) καθαρισμένο και ζεματισμένο για 5 λεπτά σε βραστό νερό και κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνη
1 ποτήρι λευκό κρασί
100 γρ. ελαιόλαδο 1 πεπεροντσίνο κομμένο στη μέση 50 γρ. τοματοπολτό
Αλάτι
Πιπέρι
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το χταπόδι και το τσιγαρίζουμε. Αφήνουμε να πιει τα υγρά του για περίπου 10-15 λεπτά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, τον τοματοπολτό και το πεπεροντσίνο. Τσιγαρίζουμε για 10 – 15 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί για 10 λεπτά και το σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μία και παραπάνω ώρα. Σε μία κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τo rigatoni, τo σουρώνουμε και τo ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Πηγή: botrini.gr