Πρόσφατες Αγγελίες
- Πωλείται Nissan Almera
- Πωλείται γραφείο υποδοχής ρεσεψιόν
- Ζητείται βοηθός λογιστή
- Ζητείται υπάλληλος σούπερ μάρκετ
- Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα στο κέντρο
- Ζητείται πλήρωμα σκάφους/ hostess
- Ζητούνται θεραπευτές μασάζ
- Ζητούνται καθηγητές από φροντιστήριο
- Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης
- Ζητείται σερβιτόρος και bartender
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
3 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 %
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
3 ποτήρια νερό ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη. Δεν έχει σημασία η σειρά των υλικών. Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το νερό, το μπέικιν πάουντερ και κατόπιν το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Παίρνουμε τα φύλλα ένα-ένα, τα «μαδάμε» σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας. Χρησιμοποιούμε όλο το πακέτο. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια και το απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί μας. Το βάζουμε στο αερόθερμο να ψηθεί για 30 – 40’ στους 180 βαθμούς. Μετά, βράζουμε για πέντε έξι λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού και περιχύνουμε το γλυκό μας. Η πορτοκαλόπιτα αυτή δε χρειάζεται αλεύρι. Το μυστικό της είναι ότι "δένει" με τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας. Η γεύση είναι σαν πατσαβουρόπιτα με γεύση πορτοκάλι, σιροπιαστή και δροσερή.