Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται προσωπικό από τη Diellas
- Ζητείται προσωπικό από το Earth cafe
- Ζητείται φορτοεκφορτωτής και οδηγός από την μεταφορική Κορφού
- Ζητείται προσωπικό από το Spyros Bar Restaurant στον Κοντογιαλό
- Πωλείται διαμέρισμα στο Κανόνι
- Πωλείται διαμέρισμα στην Villa Rossa
- Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Atlantica Nissaki Beach
- Ζητείται συνεργάτης για κουζίνα από το Pelecas Country Club
- Ζητείται προσωπικό κουζίνας από εστιατόριο στο κέντρο της παλιάς πόλης
- Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο/μπαρ στο Μπαρμπάτι
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
3 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 %
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
3 ποτήρια νερό ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη. Δεν έχει σημασία η σειρά των υλικών. Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το νερό, το μπέικιν πάουντερ και κατόπιν το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Παίρνουμε τα φύλλα ένα-ένα, τα «μαδάμε» σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας. Χρησιμοποιούμε όλο το πακέτο. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια και το απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί μας. Το βάζουμε στο αερόθερμο να ψηθεί για 30 – 40’ στους 180 βαθμούς. Μετά, βράζουμε για πέντε έξι λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού και περιχύνουμε το γλυκό μας. Η πορτοκαλόπιτα αυτή δε χρειάζεται αλεύρι. Το μυστικό της είναι ότι "δένει" με τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας. Η γεύση είναι σαν πατσαβουρόπιτα με γεύση πορτοκάλι, σιροπιαστή και δροσερή.
Corfuland Live Webcams


Nautilus
Ανεμόμυλος


Oasis Hotel
Πέραμα, Κέρκυρα


La Veranda Di Corfu
Ναυσικάς, Κανόνι