Τι παίζει Σήμερα

Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ποιές είναι οι επικίνδυνες δίαιτες που πρέπει να αποφεύγονται

Καθημερινά, χιλιάδες ιστοσελίδες και προσωπικά blogs αναλύουν διάφορες ανορθόδοξες μεθόδους αδυνατίσματος και ακραίες δίαιτες  που υπόσχονται άμεση απώλεια βάρους. Οι δημοφιλείς  «δίαιτες εξπρές»  που εμφανίζονται  και υπόσχονται παράλογα αποτελέσματα είναι και οι πιο επικίνδυνες, αφού η έλλειψη βασικών θρεπτικών συστατικών από το καθημερινό μενού οδηγεί στην κακή λειτουργία του οργανισμού.

Ποιές είναι οι επικίνδυνες δίαιτες που πρέπει να αποφεύγονται

Οι δίαιτες αυτές πέρα από τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν στον οργανισμό και τις παθολογικές επιπλοκές, σπάνια είναι αποτελεσματικές στη μακροχρόνια διατήρηση του χαμηλού σωματικού βάρους. Συνήθως μάλιστα καταλήγουμε να παίρνουμε πολύ γρήγορα το διπλάσιο βάρος από τα κιλά που χάσαμε.

Αυτό που θα πρέπει να σκεφτείτε πριν αρχίσετε μια δίαιτα είναι πως αν αυτή ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι. Και φυσικά δεν υπάρχουν τρόφιμα που με έναν μαγικό τρόπο θα «κάψουν» το λίπος σας ενώ εσείς κοιμάστε ή είστε βυθισμένοι στην πολυθρόνα σας..

Η αλήθεια είναι πως η διαδικασία σωστής απώλειας βάρους μπορεί να επιτευχθεί με ένα συνδυασμό ισορροπημένης διατροφής (στα μέτρα σας) και σωματικής άσκησης.

Ποιές είναι οι δίαιτες που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουμε;

  • Δίαιτες εξπρές 

Γρήγοροι ρυθμοί απώλειας βάρους,  μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια μυϊκής μάζας και υγρών, κάτι το οποίο δεν είναι επιθυμητό. Κατά αυτό τον τρόπο υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα το βάρος να επανακτηθεί πολύ πιο γρήγορα.

  • Μονοφαγία

Αποφύγετε τις δίαιτες που επιτρέπουν απεριόριστες ποσότητες οποιουδήποτε τροφίμου και αυτές που εξαλείφουν ή περιορίζουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων.. Είναι επικίνδυνο να κάνουμε μονοφαγία (ειδικά χωρίς την επίβλεψη κάποιου ειδικού) καθώς θα οδηγηθούμε σε ελλείψεις πολλών θρεπτικών συστατικών – βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία- που είναι απαραίτητα για την υγεία μας και τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Ποιές είναι οι επικίνδυνες δίαιτες που πρέπει να αποφεύγονται

  • Ασυνήθιστες δίαιτες

Όσο πιο πολύ απέχει η δίαιτα από την καθημερινότητα μας τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσει να εφαρμόζεται και έτσι θα επανακτηθεί το βάρος που χάθηκε. 

Αν θέλετε λοιπόν να έχετε ένα υγιές βάρος, να χάσετε λίπος και να διατηρήσετε τα επίπεδα της μυικής σας μάζας, ο καλύτερος δρόμος είναι ο δια βίου συνδυασμός του να τρώτε πιο έξυπνα και να κινείστε παραπάνω.  Το διαιτολόγιό σας θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στον τρόπο ζωής σας  και στις προσωπικές σας προτιμήσεις και ανάγκες. Να είναι ρεαλιστικό και ευέλικτο. Τέλος, η  οργάνωση στα ψώνια και στο σπίτι είναι επίσης ένα από τα στοιχεία αυτά, που θα αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας σας. 

 

Μαρία Μπαλή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Start Diet  

Διεύθυνση: Σταματίου Δεσύλλα 12

Τηλ. Επικοινωνίας: 26610 20882

Κινητό: 6944217235

Facebook page: Startdiet by Maria Bali

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News