Πρόσφατες Αγγελίες
- Πωλείται Nissan Almera
- Πωλείται γραφείο υποδοχής ρεσεψιόν
- Ζητείται βοηθός λογιστή
- Ζητείται υπάλληλος σούπερ μάρκετ
- Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα στο κέντρο
- Ζητείται πλήρωμα σκάφους/ hostess
- Ζητούνται θεραπευτές μασάζ
- Ζητούνται καθηγητές από φροντιστήριο
- Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης
- Ζητείται σερβιτόρος και bartender
Τι παίζει Σήμερα
Δείτε όλα:
![]() |
Πέστο
Πέστο
(Για 2 ½ φλιτζάνια περίπου)
Είναι μια σάλτσα με υπέροχο άρωμα που έχει βάση τον βασιλικό. Αν και ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής του πέστο είναι να κοπανίσετε όλα τα υλικά μαζί στο γουδί, εντούτοις για τον πολυάσχολο μάγειρα είναι απαραίτητο το μίξερ ή το μπλέντερ. Αν δεν έχετε τίποτα από τα δύο, τότε δουλεύετε με πολύ μικρότερες ποσότητες από αυτές που προτείνονται παρακάτω.
Υλικά
1 ½ φλιτζανιού φρέσκο τυρί παρμεζάνα, χωρίς τη σκληρή εξωτερική κρούστα
1 φλιτζάνι κουκουνάρια
4 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζάνια βασιλικό (μόνο τους μαλακούς μόσχους και τα φύλλα)
1 ½ - 2 φλιτζάνια φίνο παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σπάτε την παρμεζάνα σε μικρά κομμάτια και τη βάζετε στο μίξερ μαζί με τα κουκουνάρια και το σκόρδο. Χτυπάτε το μείγμα μέχρι να θρυμματιστεί καλά η παρμεζάνα. Προσθέτετε τον βασιλικό και συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα μέχρι να κομματιαστεί το βότανο και ο πολτός να αρχίσει να δένει και να γίνεται τραχύς και ανοιχτοπράσινος.
Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, χτυπάτε το μείγμα μέχρι να το απορροφήσει και ρίχνετε σταγόνα σταγόνα το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνετε τόσο ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να γίνει ο πολτός αραιός. Προσθέτετε όσο αλατοπίπερο θέλετε.
Αν χρησιμοποιείται μπλέντερ, είναι καλύτερο να χτυπήσετε το μείγμα σε δόσεις. Το λάδι δεν απορροφιέται πολύ καλά: όσο στέκεται το μείγμα το λάδι βγαίνει στην επιφάνεια και έτσι πρέπει να ανακατέψετε και πάλι τον πολτό. Στο τέλος, αναμειγνύεται όλες μαζί τις δόσεις ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά στις σωστές αναλογίες.
Γαρνίρετε ατομικές μερίδες φρεσκοβρασμένων και στραγγισμένων ζυμαρικών με 2 – 3 κουταλιές πέστο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως!
Πηγή: Υγιεινή Μαγειρική 1 – Ζυμαρικά, Εκδόσεις Κοχλίας
"Βιβλιοχαρτοπωλείο Φαϊτά"