Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται τυλιχτής/τρια από το κατάστημα ο Γύρος της Πλατείας
- Ζητείται μάγειρας/σσα
- Ζητείται προσωπικό από τη Diellas
- Ζητούνται συνεργάτες από το υδάτινο πάρκο αναψυχής Aqualand
- Ζητείται τεχνήτρια νυχιών από το Anna Marias nail studio
- Ζητείται καμαριέρα από βίλες στους Σιναράδες
- Ζητείται υπάλληλος από τουριστικό κατάστημα
- Ζητείται προσωπικό από τη Corfu Connect Travel
- Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία Quality Fruit Center
- Παρέχονται υπηρεσίες μέντιουμ
![]() |
Πασχαλινά Κουλούρια
Εμφανίσεις:
- Ημ / νία: 06.04.20
Εν' όψει του Πάσχα, μία συνταγή για Πασχαλινά κουλούρια από τον Στέλιο Παρλιάρο.
Υλικά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. άχνη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
75 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
Εκτέλεση
Βάρος: 700 γρ., Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 1 ώρα, Ψήσιμο: 20΄-25΄
Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αυγό για την επάλειψη- στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο για αρκετή ώρα. Εναλλακτικά, ζυμώνουμε με τα χέρια. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μήκους 14 εκ. και πάχους 1 εκ., τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό μαζί με 1 κ.σ. νερό ή γάλα και αλείφουμε τα κουλούρια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.2 τεμ. αυγά και 1 επιπλέον για άλειμμα