Τι παίζει Σήμερα

Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Οφέλη της Power Yoga

ImageΗ Power Yoga είναι μια εναλλακτική μέθοδος άσκησης, που εισήγαγε πριν από περίπου πέντε χρόνια στην Ελλάδα η γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη.

Η Power Yoga είναι ένας συνδυασμός από δυναμικές ασκήσεις yoga με θιβετιανές ασκήσεις δομημένες αρμονικά μεταξύ τους, ώστε να ενεργοποιούν όλα τα εσωτερικά όργανα και όχι μόνο το μυϊκό σύστημα. 
Το πλεονέκτημά της είναι ότι γυμνάζει καθολικά και πολύπλευρα, καλυτερεύοντας τη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η φυσική κατάσταση, προσφέρει ευεξία και πετυχαίνει εσωτερική χαλάρωση. 

Η Power Yoga δεν έχει την κλασική δομή των άλλων ειδών yoga. Βασίζεται περισσότερο στις δυναμικές και ισομετρικές ασκήσεις και επίσης περιλαμβάνει ασκήσεις και τεχνικές διαφραγματικής αναπνοής και ισορροπίας σώματος. Αυτό σημαίνει ότι εκμεταλλεύεται και χρησιμοποιεί όλες τις βασικές αρχές της γιόγκα, δίνοντας όμως ιδιαίτερη έμφαση και στη δύναμη και όχι μόνο στην αναπνοή ή την ευκαμψία. 
Τα αποτελέσματα, λοιπόν, που προσφέρει είναι πιο ολοκληρωμένα και πιο γρήγορα. 

Aνάμεσα στα οφέλη που προσφέρει η Power Yoga περιλαμβάνεται η άμεση αγχολυτική επίδραση, δρώντας ρυθμιστικά πάνω στις ορμόνες του στρες: καταπολεμά το άγχος και καταπραΰνει τα συμπτώματά του, ενώ δημιουργεί ένα υψηλό επίπεδο ενεργητικότητας αυξάνοντας τις εφεδρείες θετικής ενέργειας, με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του νου, την ευεξία και τη ζωτικότητα. Σε καθαρά σωματικό επίπεδο: αυξάνει σημαντικά το μεταβολισμό και την ηρεμία, δηλαδή ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες, δυναμώνει και τονώνει ομοιόμορφα και συμμετρικά το μυϊκό ιστό, αυξάνει την ανθεκτικότητα των οστών, καλυτερεύει την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει την ευκαμψία και την ελαστικότητα, προστατεύει από τραυματισμούς,αυξάνει τον αυτοέλεγχο και την αυτοσυγκέντρωση, ευνοεί την καύση περισσότερου λίπους και το χάσιμο των περισσότερων κιλών γιατί προκαλεί μεγαλύτερη δαπάνη θερμίδων. 

Η Power Yoga βασίζεται στις δυναμικές και ισομετρικές, στατικές ασκήσεις (τα λεγόμενα ασάνας -στάσεις σώματος), ενώ περιλαμβάνει τεχνικές διαφραγματικής αναπνοής και ισορροπίας σώματος με εντυπωσιακά και άμεσα αποτελέσματα.

Η μέθοδος αυτή, είναι απλή και βατή για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, προηγούμενης φυσικής κατάστασης, σωματικού βάρους, σωματότυπου και προηγούμενης εμπειρίας ή αθλητικής δραστηριότητας, έχοντας πολλαπλά ψυχοσωματικά οφέλη. 

Πηγή:  www.naftemporiki.gr

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News