Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται πωλήτρια από τουριστικό στην παλαιά πόλη
- Ζητείται άτομο για λάντζα από την ταβέρνα Captain George στο Κανόνι
- Ζητούνται καθηγητές/τριες Αγγλικής από το κέντρο ξένων γλωσσών Μαρία Μαζαράκη
- Ζητείται σερβιτόρα από το εστιατόριο Porto Nuovo στην Κασσιώπη
- Ζητείται barista και άτομο για service από καφέ στο κέντρο
- Πωλείται τηλεόραση
- Ζητείται προσωπικό για μερική απασχόληση
- Πωλείται εξοπλισμός κομμωτηρίου
- Πωλείται διαμέρισμα στο Πέραμα
- Ζητείται καθηγήτρια γαλλικών
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Οβριά: το έδεσμα που εκτιμάνε ιδιαίτερα στην Κέρκυρα
Εμφανίσεις:
- Ημ / νία: 26.03.21
Πολυετές αναριχώμενο φυτό που φτάνει τα 4 μέτρα. Μοιάζει με μικρό κισσό που πολλές φορές αναρριχάται πάνω σε δέντρα. Το συναντάμε σχεδόν παντού σε ακαλλιέργητους τόπους και κυρίως κάτω από ακαλλιέργητες ελιές.
Στα γαλλικά τη λένε Herbe aux femmes battues που σημαίνει "το χορτάρι των κακοποιημένων γυναικών" επειδή η ρίζα του κάνει καλό στις μελανιές.
Θεραπευτικές ιδιότητες: Είναι γνωστό από την αρχαιότητα σαν έδεσμα αλλά και σαν φάρμακο. Του αποδίδονται διουρητικές, καθαρτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Επίσης «πρακτικοί» γιατροί το συστήνουν σαν φάρμακο σε νοσήματα του ουροποιητικού συστήματος. Συνηθιζόταν σαν κατάπλασμα για τους μώλωπες και τα εγκαύματα. Ο Διοσκουρίδης το συνιστά και για τις φακίδες.
Εδωδιμότητα: Μαζεύονται οι τρυφεροί βλαστοί, με χρώμα του μπορεί να είναι πράσινο ή ανοιχτό καφέ, δηλαδή τα νέα βλαστάρια που μοιάζουν με σπαράγγια που βγαίνουν από το Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο. Στην Κέρκυρα το εκτιμούν πολύ και το καταναλώνουν βρασμένο με λάδι και ξίδι ή λεμόνι ή με αυγά σαν ομελέτα. Η πικράδα του είναι έντονη και οι περισσότεροι το ζεματίζουν και πετούν το πρώτο νερό πριν το καταναλώσουν για να την μετριάσουν.
Πηγή: https://www.alekati.gr/