Τι παίζει Σήμερα

Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Οβριά: το έδεσμα που εκτιμάνε ιδιαίτερα στην Κέρκυρα

Πολυετές αναριχώμενο φυτό που φτάνει τα 4 μέτρα. Μοιάζει με μικρό κισσό που πολλές φορές αναρριχάται πάνω σε δέντρα. Το συναντάμε σχεδόν παντού σε ακαλλιέργητους τόπους και κυρίως κάτω από ακαλλιέργητες ελιές. 

Στα γαλλικά τη λένε Herbe aux femmes battues που σημαίνει "το χορτάρι των κακοποιημένων γυναικών" επειδή η ρίζα του κάνει καλό στις μελανιές.

Θεραπευτικές ιδιότητες: Είναι γνωστό από την αρχαιότητα σαν έδεσμα αλλά και σαν φάρμακο. Του αποδίδονται διουρητικές, καθαρτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Επίσης «πρακτικοί» γιατροί το συστήνουν σαν φάρμακο σε νοσήματα του ουροποιητικού συστήματος. Συνηθιζόταν σαν κατάπλασμα για τους μώλωπες και τα εγκαύματα. Ο Διοσκουρίδης το συνιστά και για τις φακίδες.

Οβριά: το έδεσμα που εκτιμάνε ιδιαίτερα στην Κέρκυρα

Εδωδιμότητα: Μαζεύονται οι τρυφεροί βλαστοί, με χρώμα του μπορεί να είναι πράσινο ή ανοιχτό καφέ, δηλαδή τα νέα βλαστάρια που μοιάζουν με σπαράγγια που βγαίνουν από το Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο. Στην Κέρκυρα το εκτιμούν πολύ και το καταναλώνουν βρασμένο με λάδι και ξίδι ή λεμόνι ή με αυγά σαν ομελέτα. Η πικράδα του είναι έντονη και οι περισσότεροι το ζεματίζουν και πετούν το πρώτο νερό πριν το καταναλώσουν για να την μετριάσουν.

Πηγή: https://www.alekati.gr/

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News