Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία Roula Rouva Real Estate Agency
- Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Αισιοδοξία
- Ζητείται προσωπικό από το Nautilus cafe
- Ζητείται προσωπικό από το Profi
- Ζητείται υπάλληλος γραφείου από την εμπορική εταιρεία F.K. Food Logistics
- Ζητείται οδηγός
- Zητείται οδηγός
- Αναζητώ εργασία σέρβις
- Zητείται καθαρίστρια/καμαριέρα
- Zητείται προσωπικό
Τι παίζει Σήμερα
Δείτε όλα:
Χταπόδι παστιτσάδο από τον Chef Αριστοτέλη Μέγκουλα
Μια παραδοσιακή κερκυραϊκή συνταγή του Αριστοτέλη Μέγκουλα, chef του Imabari Seaside Bar Lounge & Resto.
Το παστιτσάδο συνηθίζεται να γίνεται με κόκκορα ή μοσχάρι όμως στα ψαροχώρια το έκαναν και με χταπόδι που έβγαζαν άφθονα οι βουτηχτές της κάθε οικογένειας. Ουσιαστικά είναι ένα χταπόδι κρασάτο με μπόλικο κρεμμύδι και μπαχαρικά όπως σε όλα σχεδόν τα κερκυραϊκά φαγητά κατσαρόλας με σούγο (σ.σ. Η σάλτσα του φαγητού) που μελώνει γεμάτο γεύση πάνω σε χοντρά ζυμαρικά.
Υλικά για τέσσερα άτομα
2 κιλά χταπόδι γουλισμένο (ό,τι μέγεθος έχεις -αν είναι 2-3 μικρά αλλάζει μόνο ο χρόνος μαγειρέματος)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
2-3 μπαχάρια
10-15 κόκκους πιπέρι
2 κ.τ.γ. πάπρικα γλυκιά
Μερικές σταγόνες καλής ποιότητας ξύδι
200 γρ. κόκκινο φρέσκο κρασί ή ροζέ
200 γρ. χοντρό μακαρόνι ή σέλινο
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι.
Το βάζουμε σε ρηχή φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Το χταπόδι θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα, μαζεύει και να βγάζει το θαλασσινό νερό.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα λαχανικά και το κρασί, σκεπάζουμε τη μισή σχεδόν κατσαρόλα και το ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε υγρά μόνο αν χρειαστεί και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει, να χυλώσει το σούγο και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι (προσθέτουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις) και στο τέλος ρίχνουμε το ξύδι και ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό κρατώντας τα στο δόντι (al dente).
Στραγγίζουμε και ραντίζουμε με λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, βάζουμε από πάνω το χταπόδι και περιχύνουμε με σούγο.
Αν υπάρχουν μυρωδικά σε γλάστρα, βάζουμε μερικά φύλλα βασιλικό και φρέσκια ρίγανη.
Συνοδεύουμε με ένα φρέσκο κόκκινο κρασί από ξηρή μαυροδάφνη.
Υλικά για τέσσερα άτομα
2 κιλά χταπόδι γουλισμένο (ό,τι μέγεθος έχεις -αν είναι 2-3 μικρά αλλάζει μόνο ο χρόνος μαγειρέματος)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
2-3 μπαχάρια
10-15 κόκκους πιπέρι
2 κ.τ.γ. πάπρικα γλυκιά
Μερικές σταγόνες καλής ποιότητας ξύδι
200 γρ. κόκκινο φρέσκο κρασί ή ροζέ
200 γρ. χοντρό μακαρόνι ή σέλινο
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι.
Το βάζουμε σε ρηχή φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Το χταπόδι θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα, μαζεύει και να βγάζει το θαλασσινό νερό.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα λαχανικά και το κρασί, σκεπάζουμε τη μισή σχεδόν κατσαρόλα και το ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε υγρά μόνο αν χρειαστεί και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει, να χυλώσει το σούγο και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι (προσθέτουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις) και στο τέλος ρίχνουμε το ξύδι και ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό κρατώντας τα στο δόντι (al dente).
Στραγγίζουμε και ραντίζουμε με λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, βάζουμε από πάνω το χταπόδι και περιχύνουμε με σούγο.
Αν υπάρχουν μυρωδικά σε γλάστρα, βάζουμε μερικά φύλλα βασιλικό και φρέσκια ρίγανη.
Συνοδεύουμε με ένα φρέσκο κόκκινο κρασί από ξηρή μαυροδάφνη.
Προβεβλημένες Αγγελίες
- Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία Roula Rouva Real Estate Agency 13.05.24
- Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Αισιοδοξία 13.05.24
- Ζητείται προσωπικό από το Nautilus cafe 13.05.24
- Ζητείται προσωπικό από το Profi 13.05.24
- Ζητείται υπάλληλος γραφείου από την εμπορική εταιρεία F.K. Food Logistics 13.05.24
- Ζητείται προσωπικό από την Kerkyra Lines 13.05.24
- Ζητείται προσωπικό από super market 13.05.24
- Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο 13.05.24
- Ζητείται υπάλληλος από μίνι μάρκετ 13.05.24
- Ζητείται προσωπικό από πρακτορείο ΟΠΑΠ 13.05.24
- Ζητούνται πωλητές/τριες από το Microcosmoses Corfu στο κέντρο και στην Αχαράβη 13.05.24
- Ζητούνται συνεργάτες από την εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Best Car Rental Corfu 13.05.24
- Ζητείται προσωπικό από το κατάστημα Muses 13.05.24
- Ζητείται προσωπικό από το Byoung 13.05.24
- Ζητείται τεχνήτρια νυχιών από το Αnna Μaria's Studio 11.05.24
- Ζητούνται σερβιτόροι/ες από τις Πιτονοστιμιές 11.05.24
- Ζητούνται οδηγοί από τη Μοτοδυναμική για τον κλάδο της Sixt 11.05.24
- Ζητούνται πωλητές/πωλήτριες από το κατάστημα Mythiko 11.05.24
- Ζητείται delivery από την πιτσαρία Al dente 11.05.24
- Ζητείται προσωπικό απο τουριστικό κατάστημα ρούχων στην παλιά πόλη 11.05.24
- Ζητείται προσωπικό για καταγραφή και προμήθεια εμπορεύματος στην παλιά πόλη 11.05.24
- Ζητείται σερβιτόρος/α και βοηθός σερβιτόρου από εστιατόριο στο κέντρο της πόλης 11.05.24
- Ζητούνται βοηθός υπευθύνου και πωλητές/ταμίες από την εταιρεία Orchestra 11.05.24
- Ζητείται προσωπικό από το παγωτατζίδικο Twins Gelato 11.05.24
- Ζητείται πωλήτρια/ης από τουριστικό στην παλαιά πόλη 11.05.24
- Ζητείται υπάλληλος από κατάστημα παιδικών ρούχων 11.05.24
- Ζητείται οδηγός από την βιοτεχνία πάγου Ice maker 11.05.24
- Ζητείται προσωπικό από κατάστημα εστίασης στο κέντρο 10.05.24
- Ζητείται νυχτερινός υπάλληλος υποδοχής και σερβιτόροι/ες 10.05.24
- Ζητείται προσωπικό από το κατάστημα Γερμανός στο Σολάρι 10.05.24