Πρόσφατες Αγγελίες
- Ενοικιάζεται μεζονέτα στην Χρυσηίδα
- Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Corfu Acharavi Hotel
- Ζητούνται συνεργάτες από εταιρεία καλλυντικών
- Ζητείται προϊστάμενος λογιστηρίου από την Diellas ΕΠΕ
- Ζητείται άτομο για φροντίδα ηλικιωμένου στη Γαρίτσα
- Ζητείται προσωπικό από τα Κερκυραϊκά Ταπητοκαθαριστήρια Α. Σαγιαδινός
- Ζητείται οδηγός από την Κερκυραϊκή εταιρεία παγωτών Krokan
- Ζητούνται συνεργάτες από την εταιρεία Γρηγόρης στα Κανάλια
- Ζητείται προσωπικό από τη Diellas
- Ενοικιάζεται διαμέρισμα στην παλαιά πόλη
Τι παίζει Σήμερα
Δείτε όλα:
Χταπόδι παστιτσάδο από τον Chef Αριστοτέλη Μέγκουλα
Μια παραδοσιακή κερκυραϊκή συνταγή του Αριστοτέλη Μέγκουλα, chef του Imabari Seaside Bar Lounge & Resto.
Το παστιτσάδο συνηθίζεται να γίνεται με κόκκορα ή μοσχάρι όμως στα ψαροχώρια το έκαναν και με χταπόδι που έβγαζαν άφθονα οι βουτηχτές της κάθε οικογένειας. Ουσιαστικά είναι ένα χταπόδι κρασάτο με μπόλικο κρεμμύδι και μπαχαρικά όπως σε όλα σχεδόν τα κερκυραϊκά φαγητά κατσαρόλας με σούγο (σ.σ. Η σάλτσα του φαγητού) που μελώνει γεμάτο γεύση πάνω σε χοντρά ζυμαρικά.
Υλικά για τέσσερα άτομα
2 κιλά χταπόδι γουλισμένο (ό,τι μέγεθος έχεις -αν είναι 2-3 μικρά αλλάζει μόνο ο χρόνος μαγειρέματος)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
2-3 μπαχάρια
10-15 κόκκους πιπέρι
2 κ.τ.γ. πάπρικα γλυκιά
Μερικές σταγόνες καλής ποιότητας ξύδι
200 γρ. κόκκινο φρέσκο κρασί ή ροζέ
200 γρ. χοντρό μακαρόνι ή σέλινο
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι.
Το βάζουμε σε ρηχή φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Το χταπόδι θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα, μαζεύει και να βγάζει το θαλασσινό νερό.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα λαχανικά και το κρασί, σκεπάζουμε τη μισή σχεδόν κατσαρόλα και το ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε υγρά μόνο αν χρειαστεί και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει, να χυλώσει το σούγο και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι (προσθέτουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις) και στο τέλος ρίχνουμε το ξύδι και ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό κρατώντας τα στο δόντι (al dente).
Στραγγίζουμε και ραντίζουμε με λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, βάζουμε από πάνω το χταπόδι και περιχύνουμε με σούγο.
Αν υπάρχουν μυρωδικά σε γλάστρα, βάζουμε μερικά φύλλα βασιλικό και φρέσκια ρίγανη.
Συνοδεύουμε με ένα φρέσκο κόκκινο κρασί από ξηρή μαυροδάφνη.
Υλικά για τέσσερα άτομα
2 κιλά χταπόδι γουλισμένο (ό,τι μέγεθος έχεις -αν είναι 2-3 μικρά αλλάζει μόνο ο χρόνος μαγειρέματος)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
2-3 μπαχάρια
10-15 κόκκους πιπέρι
2 κ.τ.γ. πάπρικα γλυκιά
Μερικές σταγόνες καλής ποιότητας ξύδι
200 γρ. κόκκινο φρέσκο κρασί ή ροζέ
200 γρ. χοντρό μακαρόνι ή σέλινο
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι.
Το βάζουμε σε ρηχή φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Το χταπόδι θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα, μαζεύει και να βγάζει το θαλασσινό νερό.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα λαχανικά και το κρασί, σκεπάζουμε τη μισή σχεδόν κατσαρόλα και το ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε υγρά μόνο αν χρειαστεί και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει, να χυλώσει το σούγο και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι (προσθέτουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις) και στο τέλος ρίχνουμε το ξύδι και ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό κρατώντας τα στο δόντι (al dente).
Στραγγίζουμε και ραντίζουμε με λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, βάζουμε από πάνω το χταπόδι και περιχύνουμε με σούγο.
Αν υπάρχουν μυρωδικά σε γλάστρα, βάζουμε μερικά φύλλα βασιλικό και φρέσκια ρίγανη.
Συνοδεύουμε με ένα φρέσκο κόκκινο κρασί από ξηρή μαυροδάφνη.
Προβεβλημένες Αγγελίες
- Ενοικιάζεται μεζονέτα στην Χρυσηίδα 05.12.24
- Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Corfu Acharavi Hotel 05.12.24
- Ζητούνται συνεργάτες από εταιρεία καλλυντικών 05.12.24
- Ζητείται προϊστάμενος λογιστηρίου από την Diellas ΕΠΕ 05.12.24
- Πωλείται οικόπεδο 05.12.24
- Ζητείται barista από κεντρική καφετέρια 05.12.24
- Ζητείται υπάλληλος από τουριστικό γραφείο 05.12.24
- Ζητείται μάγειρας/ψήστης και προσωπικό κουζίνας 05.12.24
- Αναλαμβάνω τοποθέτηση γυψοσανίδας, θερμοπρόσοψη και βαψίματα 04.12.24
- Ζητείται προσωπικό από τo Οld Buoy 04.12.24
- Ζητείται προσωπικό από τo Iolida Corfu 04.12.24
- Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Kerkyra Blue 04.12.24
- Ζητείται βοηθός λογιστή απο το Domes of Corfu 04.12.24
- Ζητείται προσωπικό από το Tango bar στην Παλαιοκαστρίτσα 03.12.24
- Ζητείται ψήστης από καταστήματα εστίασης στο αεροδρόμιο 03.12.24
- Ζητείται υπάλληλος παραγωγής από καταστήματα εστίασης στο αεροδρόμιο 03.12.24
- Ζητείται εργάτης αποθήκης από καταστήματα εστίασης στο αεροδρόμιο 03.12.24
- Ζητείται barista/ πωλητής από κατάστημα εστίασης στο αεροδρόμιο 03.12.24
- Πωλείται χώρος στο κέντρο 03.12.24
- Ζητείται προσωπικό από μίνι μάρκετ 02.12.24
- Πωλείται καναπές/κρεβάτι ΙΚΕΑ 02.12.24
- Ζητείται υπεύθυνος/η πωλήσεων από κεντρικό κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων 02.12.24
- Ζητούνται κηπουροί από τα ξενοδοχεία Ikos Dassia & Ikos Odisia 02.12.24
- Ζητείται προσωπικό για το τμήμα αποθήκης από τα ξενοδοχεία Ikos Dassia & Ikos Odisia 02.12.24
- Ζητείται υπάλληλος γραφείου για εσωτερικό λογιστήριο 02.12.24
- Πωλείται επιχείρηση στο Σαρόκο 02.12.24
- Ζητείται υπάλληλος από μίνι μάρκετ 02.12.24
- Ζητείται άτομο για λάντζα από το εστιατόριο Artisti 02.12.24
- Ζητείται social media officer 02.12.24
- Ζητούνται οδηγοί 02.12.24