Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Νερατζοσαλάτα: η αρωματική σαλάτα της Κέρκυρας από την Παλιά Περίθεια

Νερατζοσαλάτα: η αρωματική σαλάτα της Κέρκυρας από την Παλιά Περίθεια

Ύστερα από μια επίσκεψη στο χωριό της Παλιάς Περίθειας, στη Βόρεια Κέρκυρα, στα πρόθυρα του όρους Παντοκράτορα εκεί όπου απομεινάρια αρχοντικών αντιστέκονται στη φθορά του χρόνου και κάνουν το χωριό να θυμίζει "χωριό φάντασμα", υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που προσπαθούν να διατηρήσουν το χωριό ζωντανό.  Ανάμεσα σε αυτά τα πέτρινα σπίτια που αντέχουν στις πιέσεις του αδηφάγου χρόνου, διατηρούνται ζωντανές και κάποιες γαστρονομικές απολαύσεις που προσδίδουν ταυτότητα στην Κερκυραϊκή κουζίνα και δυστυχώς  κινδυνεύουν να αφανιστούν τόσο από τα τραπέζια μας, όσο και από το λεξιλόγιο μας. Ο λόγος είναι τόσο για τη νερατζοσαλάτα.

Η νερατζοσαλάτα είναι μια αρωματική σαλάτα από πορτοκάλια που σερβίρεται κάλλιστα πριν το κυρίως γεύμα στη θέση οιασδήποτε σαλάτας λαχανικών. Είναι θρεπτική, πλούσια σε βιταμίνη C και εύκολο να την ετοιμάσετε! Καθαρίζουμε και κόβουμε ένα πορτοκάλι σε κομματάκια. Το περιχύνουμε με φρέσκο λάδι, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι και την τρώμε σε συνδυασμό με ψωμί αν επιθυμούμε. Υπόψιν ότι νεράντζια λένε τα πορτοκάλια στην Περίθεια και η συνταγή αυτή είναι "γέννημα-θρέμα" του χωριού αυτού.

Δεν αρκεί παρά να επισκεφθείτε το χωριό της Παλιάς Περίθειας για να πάρετε μια γεύση Κερκυραϊκής κουζίνας και εδεσμάτων !

Σύνταξη: Ελίνα Φαϊτά

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News