Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα στο κέντρο
- Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης
- Ζητείται πλήρωμα σκάφους/ hostess
- Ζητούνται θεραπευτές μασάζ
- Πωλούνται αβγά
- Ζητείται μουσικός
- Ζητείται εργαζόμενος για ηλεκτρολογείο σκαφών/ ηλεκτροτεχνικό εργαστήριο
- Πωλείται μονοκατοικία στο Κεφαλομάνδουκο/Αλυκές
- Πωλείται μπιλιάρδο
- Ζητείται προσωπικό
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Μαρμελάδα Κουμ Κουάτ
Εμφανίσεις:
- Ημ / νία: 06.04.20
Συνταγή για γλυκόξινη και μυρωδάτη μαρμελάδα από κουμ-κουάτ
Τρία υλικά όλα κι όλα, φρούτο, ζάχαρη και χυμός λεμονιού, καθώς τα κουμ κουάτ έχουν τόσο ντελικάτο άρωμα που δεν χρειάζονται κάτι επιπλέον για να αρωματίσει την μαρμελάδα τους!
Υλικά : 1 kg κούμ κουάτ
750 gr ζάχαρη κρυσταλλική
από 1/2 λεμόνι τον χυμό
Εκτέλεση:
Πλύντε τα κουμ κουάτ.
Γιά να τα ξεπικρίσετε, βάλτε περίπου 1 λίτρο νερό σε μία κατσαρόλα και μόλις βράσει ρίξτε μέσα τα φρούτα. Αφήστε να βράσουν 6-7 λεπτά και στραγγίστε τα. Επαναλάβετε άλλες 2 φορές αφήνοντας τα να βράσουν μόνον 3 λεπτά.
Στραγγίστε καλά τα κουμ κουάτ. Μόλις χλιαρίνουν κόψτε τα σε 2-3 κομμάτια το καθένα, ανάλογα με το μέγεθος, και αφαιρέστε τα κουκούτσια.
Βάλτε μέσα στην κατσαρόλα την ζάχαρη, 2 φλ. νερό (400 ml περίπου), τον χυμό λεμονιού και τα φρούτα. Αφήστε να βράσουν περίπου 10 λεπτά και κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά. Μεταγγίστε σε ένα γυάλινο σκεύος και αφήστε να κρυώσει. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε να σταθεί 12 ώρες.
Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιήστε τα φρούτα, αλλά μην τα κάνετε εντελώς αλοιφή, καλό είναι να διακρίνονται κομματάκια. Μεταγγίστε την μαρμελάδα στην κατσαρόλα και αφήστε την να βράσει μερικά λεπτά, μέχρι να δέσει.
Γεμίστε τα βαζάκια που προηγουμένως έχετε αποστειρώσει (δείτε εδώ πως γίνεται), κλείστε τα καπάκια, αναποδογυρίστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν αναποδογυρισμένα.