Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται προσωπικό από τις Πιτονοστιμιές
- Ζητείται τεχνικός ηλεκτρολόγος
- Πωλείται μονοκατοικία στο Βιρό
- Παραδίδονται μαθήματα νοηματικής γλώσσας
- Ζητείται βοηθός κουζίνας από ταβέρνα στην πόλη
- Ζητείται βοηθός από θαλάσσια σπορ
- Πωλούνται διαμερίσματα στην Καλλιθέα
- Ζητείται προσωπικό από παραλιακό καφέ
- Ζητούνται συνεργάτες από την εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Ansa
- Ζητείται προσωπικό από τη Corfu Connect Travel
Τι παίζει Σήμερα
Δείτε όλα:
![]() |
Μανέστρα Κολοπίμπιρι: μία παραδοσιακή συνταγή από την Κέρκυρα
- Ημ / νία: 06.03.17
Παραδοσιακό φαγητό από την Κέρκυρα με Βενετσιάνικες επιρροές, μανέστρα collu pimpiri-Κολοπίμπιρι σημαίνει με πιπέρι, γιατί αυτή η απλή συνταγή έχει σαν κύριο συστατικό το κοκκινοπίπερο!
Ψάχνοντας επίσης μερικές πληροφορίες για την μανέστρα ήταν μεγάλη έκπληξη ότι στα αραβικά μανέστρα σημαίνει γλώσσα πουλιού που κελαηδάει!
Υλικά
350 gr. μανέστρα (ζυμαρικό κριθαράκι)
2 αποφλοιωμένες ντομάτες
2 κρεμμύδια ξερά
1 μεγάλο καρότο
2-3 κλωναράκια σέλινο
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας
προαιρετικά Ελαιόλαδο Αλάτι
Οδηγίες
-
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια , το καρότο σε κύβους και το σέλινο σε μικρά κομμάτια.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
-
Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, την ζάχαρη, την κανέλα, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι και περίπου 1000 ml. ζεστό νερό.
Μόλις πάρει μια καλή βράση προσθέτουμε την μανέστρα. Βράζουμε μέχρι να χυλώσει η μανέστρα μας, προσθέτοντας επιπλέον νερό αν χρειαστεί! - Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι αν θέλουμε ή λεμόνι αλλά και σκέτη πάλι είναι θαύμα!
Πηγή: funkycook.gr