Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται προσωπικό από καθαριστήριο/πλυντήρια
- Ζητούνται συνεργάτες από το ψητοπωλείο Πάπρικα
- Ζητείται προσωπικό από το εστιατόριο Αίγλη
- Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα ειδικής αγωγής
- Ενοικιάζεται διαμέρισμα στον Ποταμό
- Ζητείται πωλήτρια/ης από mini market/ τουριστικό στη βόρεια Κέρκυρα
- Ζητείται λογιστής από εμπορική εταιρεία
- Ζητείται ψήστης-τυλιχτής-τρια από την πίττα του παππού
- Ζητείται προσωπικό από το Coffee experience
- Ζητείται υπάλληλος τουριστικού γραφείου
![]() |
Μανέστρα Κολοπίμπιρι: μία παραδοσιακή συνταγή από την Κέρκυρα
- Ημ / νία: 06.03.17
Παραδοσιακό φαγητό από την Κέρκυρα με Βενετσιάνικες επιρροές, μανέστρα collu pimpiri-Κολοπίμπιρι σημαίνει με πιπέρι, γιατί αυτή η απλή συνταγή έχει σαν κύριο συστατικό το κοκκινοπίπερο!
Ψάχνοντας επίσης μερικές πληροφορίες για την μανέστρα ήταν μεγάλη έκπληξη ότι στα αραβικά μανέστρα σημαίνει γλώσσα πουλιού που κελαηδάει!
Υλικά
350 gr. μανέστρα (ζυμαρικό κριθαράκι)
2 αποφλοιωμένες ντομάτες
2 κρεμμύδια ξερά
1 μεγάλο καρότο
2-3 κλωναράκια σέλινο
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας
προαιρετικά Ελαιόλαδο Αλάτι
Οδηγίες
-
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια , το καρότο σε κύβους και το σέλινο σε μικρά κομμάτια.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
-
Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, την ζάχαρη, την κανέλα, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι και περίπου 1000 ml. ζεστό νερό.
Μόλις πάρει μια καλή βράση προσθέτουμε την μανέστρα. Βράζουμε μέχρι να χυλώσει η μανέστρα μας, προσθέτοντας επιπλέον νερό αν χρειαστεί! - Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι αν θέλουμε ή λεμόνι αλλά και σκέτη πάλι είναι θαύμα!
Πηγή: funkycook.gr
Corfuland Live Webcams


Oasis
Πέραμα, Κέρκυρα


Akti Kontogialos
Παραλία Κοντογυαλού


Porto Nuovo Restaurant
Κασσιόπη