Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Μανέστρα Κολοπίμπιρι: μία παραδοσιακή συνταγή από την Κέρκυρα

Παραδοσιακό φαγητό από την Κέρκυρα με Βενετσιάνικες επιρροές, μανέστρα collu pimpiri-Κολοπίμπιρι σημαίνει με πιπέρι, γιατί αυτή η απλή συνταγή έχει σαν κύριο συστατικό το κοκκινοπίπερο!

Ψάχνοντας επίσης μερικές πληροφορίες για την μανέστρα ήταν μεγάλη έκπληξη ότι στα αραβικά μανέστρα σημαίνει γλώσσα πουλιού που κελαηδάει!

Υλικά

350 gr. μανέστρα (ζυμαρικό κριθαράκι)

2 αποφλοιωμένες ντομάτες

2 κρεμμύδια ξερά

1 μεγάλο καρότο

2-3 κλωναράκια σέλινο

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι

1 ξυλάκι κανέλας

προαιρετικά Ελαιόλαδο Αλάτι

Οδηγίες

  1. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια , το καρότο σε κύβους και το σέλινο σε μικρά κομμάτια.
    Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.

Μανέστρα Κολοπίμπιρι: μία παραδοσιακή συνταγή από την Κέρκυρα

  1. Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, την ζάχαρη, την κανέλα, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι και περίπου 1000 ml. ζεστό νερό.
    Μόλις πάρει μια καλή βράση προσθέτουμε την μανέστρα. Βράζουμε μέχρι να χυλώσει η μανέστρα μας, προσθέτοντας επιπλέον νερό αν χρειαστεί!
  2. Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι αν θέλουμε ή λεμόνι αλλά και σκέτη πάλι είναι θαύμα!

Μανέστρα Κολοπίμπιρι: μία παραδοσιακή συνταγή από την Κέρκυρα

Πηγή: funkycook.gr

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News