Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται καμαριέρα από το ξενοδοχείο Ray Hotel στο Πέραμα
- Ζητείται προσωπικό από κατάστημα τροφίμων/τουριστικών ειδών στον Ύψο
- Ζητείται πωλήτρια από κατάστημα στο κέντρο
- Ζητείται ηλεκτρολόγος/ μηχανολόγος μηχανικός
- Ζητείται προσωπικό από το Malibu Summer στη Δασιά
- Zητείται νέος/α για service/ παραγωγή ναργιλέ
- Ζητούνται πωλήτριες από κατάστημα ρούχων στην παλαιά πόλη
- Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα στο κέντρο
- Ζητείται πωλητής/τρια καταστήματος από την Athens Protasis
- Ζητείται προσωπικό από το κέντρο κρέατος Λαβράνος-Lavranos Delimeat
Τι παίζει Σήμερα
Δείτε όλα:
![]() |
Κουλουράκια Πορτοκαλιού
Κουλουράκια Πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
2 ποτήρια λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1/4 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
3/4 ποτηράκι κρασιού χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
Χτυπάμε το λάδι με το κονιάκ, το χυμό του πορτοκαλιού, τη σόδα, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη για 5 λεπτά στο μίξερ. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να "σταθεί" για μισή ώρα. Πλάθουμε τα κουλούρια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου.
Πηγή: "Εδεσματολόγιον Σμύρνης Αυθεντικές Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής: Έθιμα και παραδόσεις από τη Μικρά Ασία"
Εκδόσεις Κοχλίας