Πρόσφατες Αγγελίες
- Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στο Κεφαλομάντουκο
- Ενοικιάζεται τριάρι στο Αχίλλειο
- Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στο Αχίλλειο
- Ζητείται προσωπικό από τα BSB
- Ενοικιάζεται στούντιο στο κέντρο της πόλης
- Ζητείται άτομο από βιοτεχνία τεντών
- Ζητείται υπάλληλος από πρατήριο υγρών καυσίμων εντός πόλεως
- Ενοικιάζονται διαμερίσματα στον Ποταμό
- Ζητούνται διανομείς από την ACS
- Ζητείται προισταμένη ορόφων
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Κουλουράκια με λάδι και κανέλα
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Υλικά:
½ κιλό αλεύρι και λίγο επιπλέον για το ζύμωμα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε σκόνη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 φλ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ανθρακική σόδα(υγρή)
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάτε 1’-2’ στο μπλέντερ τη ζάχαρη με το λάδι, την ανθρακική σόδα, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ρίχνετε τα υλικά αυτά μέσα στο μπολ με το αλεύρι.
Ανακατεύετε το μείγμα στην αρχή με ένα κουτάλι. Κατόπιν ζυμώνετε προσθέτοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειαστεί για να αποκτήσετε μια ζύμη μάλλον σφιχτή και εύπλαστη.
Πλάθετε τη ζύμη σε κορδόνια πάχους μικρού δαχτύλου και φτιάχνετε κουλουράκια. Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε στους 175 ο C για 16’ περίπου.