Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Κερκυραίος Chef στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Ελληνικής Κουζίνας στο Παρίσι

ImageΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Στην επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Ελληνικής Κουζίνας που οργάνωσε στο Παρίσι το γραφείο του ΕΟΤ Γαλλίας συμμετείχε η Κέρκυρα , προβάλλοντας  γεύσεις της επτανησιακής κουζίνας σε εκπροσώπους της γαλλικής  γαστριμαργικής βιομηχανίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο The Westin, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας και διήρκεσε μία ολόκληρη ημέρα -την Τρίτη 1 Μαρτίου 2011. Κατά τη διάρκειά  παρουσίασης τις επτανησιακής κουζίνας  είχαμε  την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με  τουριστικούς πράκτορες, καθώς και  δημοσιογράφους του γαστρονομικού και οινολογικού τουρισμού.

Η Κέρκυρα  συμμετείχε στην εκδήλωση σε συνεργασία με το επιμελητήριο Κέρκυρας  με  εκπροσώπηση από την  Λέσχης  Αρχιμαγείρων και τον  Chef  Γιώργο Αυθίνο ο οποίος απέσπασε  εξαιρετικές κριτικές και προκάλεσε το ενδιαφέρον για την επτανησιακή κουζίνα .


Ολόκληρο δε το μήνα θα προβάλλεται η ελληνική κουζίνα , προτρέποντάς τους  γάλλους να επισκεφθούν την Ελλάδα  διαθέτοντας έντυπο πληροφοριακό υλικό για τους προορισμούς και τις προτάσεις της. Πιο συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες έχει συμφωνηθεί με σημαντικά εστιατόρια του Παρισιού να περιλαμβάνουν ελληνικές συνταγές στο μενού τους τις οποίες θα επιλέξουν από τις τέσσερις περιοχές που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας. Μέχρι το τέλος Μαρτίου όσοι πελάτες των γαλλικών εστιατορίων παραγγέλνουν ελληνικά πιάτα θα παραλαμβάνουν δωρεάν και ένα λαχνό με τον οποίο θα συμμετέχουν σε κλήρωση που θα γίνει στις αρχές Απριλίου σε αίθουσα της Ουνέσκο με βραβείο ένα ταξίδι για δύο άτομα στην Ελλάδα με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Παραλλήλως υπολογίζεται ότι τις επόμενες μέρες περισσότεροι από 100 000 γάλλοι θα δοκιμάσουν τους ελληνικούς μεζέδες που θα προσφέρονται εντελώς δωρεάν στους επιβάτες των τρένων που συνδέουν το Παρίσι με τη Λυών, τη Μασσαλία, τη Λίλ και το Μπορντώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Corfuland Live Webcams

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Oasis Hotel

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News