Πρόσφατες Αγγελίες
- Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στο Κεφαλομάντουκο
- Ενοικιάζεται τριάρι στο Αχίλλειο
- Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στο Αχίλλειο
- Ζητείται προσωπικό από τα BSB
- Ενοικιάζεται στούντιο στο κέντρο της πόλης
- Ζητείται άτομο από βιοτεχνία τεντών
- Ζητείται υπάλληλος από πρατήριο υγρών καυσίμων εντός πόλεως
- Ενοικιάζονται διαμερίσματα στον Ποταμό
- Ζητούνται διανομείς από την ACS
- Ζητείται προισταμένη ορόφων
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Κερκυραϊκή παστιτσάδα από τον Ηλία Μαμαλάκη
Πολύπαθη, ταλαιπωρημένη συνταγή, αλλά πάντα μεγαλειώδης. Κι αυτό, διότι ούτε οι ίδιοι οι Κερκυραίοι συμφωνούν μεταξύ τους για τα υλικά και την εκτέλση. Μας δίνει λοιπόν τη δική μου εκδοχή γι' αυτή τη συνταγή.
Υλικά για 6 άτομα
1 κότα ελεύθερης βοσκής, 1.500 γρ. περίπου
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
2-3 κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
500 γρ. μακαρόνια με τρύπα
1 φλυτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
3 φύλλα δάφνης
750 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
1 κουταλάκι μπαχάρι/ 1 κουταλάκι κανέλα/ 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι/ 1 κουταλάκι κοπανισμένο γαρίφαλο
200 γρ.τριμμένο κεφαλοτύρι
αλάτι
Τρόπος εκτέλεσης
Κόβετε την κότα σε μερίδες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και τα κρεμμύδια. Προσθέτετε την κότα και τη σωτάρετε για λίγο. Σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τις ντομάτες και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Ανακατεύετε. Αλατίζετε, προσθέτετε το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, τα καρότα, τομπαχάρι, το γαρίφαλο και την κανέλα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε την κότα να βράσει. Βράζετε τα μακαρόνια, τα σουρώνετε, τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Τα αφήνετε 10 λεπτά να τραβήξουν τη σάλτσα και σερβίρετε μαζί με την κότα, αφολυ πασπαλίσετε με μπόλικο τριμμένο τυρί.
Το πιο εγγυημένο μείγμα μπαχαρικών για κερκυραϊκή παστιτσάδα το φτιάχνουν στα φαρμακεία. Είναι το περίφημο σπετσερικό της Καρμέλας, που οι μερακλήδες αγοράζουν έτοιμο, μια και έχει τις τέλειες αναλογίες. Αναζητήστε το στο πρώτο σας ταξίδι στην Κέρκυρα.
Πηγή: "Ο Ηλίας Μαμαλάκης παρουσιάζει το ΜΑΓΕΙΡΙΚΟΝ, ένα βιβλίο συνταγών και εμπνεύσεων"
Εκδόσεις ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ