Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται καμαριέρα από το ξενοδοχείο Ray Hotel στο Πέραμα
- Ζητείται προσωπικό από κατάστημα τροφίμων/τουριστικών ειδών στον Ύψο
- Ζητείται πωλήτρια από κατάστημα στο κέντρο
- Ζητείται ηλεκτρολόγος/ μηχανολόγος μηχανικός
- Ζητείται προσωπικό από το Malibu Summer στη Δασιά
- Zητείται νέος/α για service/ παραγωγή ναργιλέ
- Ζητούνται πωλήτριες από κατάστημα ρούχων στην παλαιά πόλη
- Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα στο κέντρο
- Ζητείται πωλητής/τρια καταστήματος από την Athens Protasis
- Ζητείται προσωπικό από το κέντρο κρέατος Λαβράνος-Lavranos Delimeat
Τι παίζει Σήμερα
Δείτε όλα:
![]() |
Συνταγή για αφράτο Κέικ των Χριστουγέννων
Εμφανίσεις:
- Ημ / νία: 23.12.09
Κέικ Χριστουγέννων
Υλικά:
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
2 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 και ¼ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
¼ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες μαύρες
¼ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
¼ φλιτζ τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκοπανισμένα
¼ φλιτζανιού καρύδια κοπανισμένα
½ φλιτζάνι τσαγιού φρουί γλασσέ ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
5 αυγά
3 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
3 δόσεις βανίλια άρωμα
Τρόπος Εκτέλεσης:
Καθαρίζετε, πλένετε και σκουπίζετε καλά τις σταφίδες. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, τις σταφίδες και το φρουί γλασέ. Χτυπάτε καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει τελείως. Προσθέτετε τους κρόκους χτυπημένους με τη ζάχαρη, το γάλα, τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Διαλύετε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και το ρίχνετε στο μίγμα. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο μίγμα, ανακατεύοντας ελαφρά και προσέχοντας να μην κόψει. Αδειάζετε το κέικ σε μια βουτυρωμένη φόρμα. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 75 λεπτά περίπου. Το βγάζετε και το αλείφετε, όπως είναι ζεστό, με βούτυρο και το πασπαλίζετε με άφθονη άχνη ζάχαρη.
Πηγή: Μαγειρική «Η Μικρή Ελληνική Κουζίνα», Σοφία Σκούρα, Εκδόσεις Φυτράκη