Τι παίζει Σήμερα

Elegant Nights @ Tartaya, 03/06/2023

Ώρα έναρξης: 18:00
Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Καρπούζι: το φρούτο του καλοκαιριού

Καρπούζι: το φρούτο του καλοκαιριού

Δροσιστικό και απολαυστικό, το καρπούζι θυμίζει πάντα «καλοκαίρι». Εκτός όμως από τη γεύση, το καρπούζι ξεχωρίζει και για τις ευεργετικές και θρεπτικές του ιδιότητες.

Το καρπούζι, πιο συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται καροτενοειδή και κυρίως σε ένα καροτενοειδές που ονομάζετει λυκοπένιο και βρίσκεται και στις ντομάτες. Πρόκειται για μια ουσία που ωφελεί ιδιαίτερα τον οργανισμό και κυρίως τους άνδρες λόγω του προστάτη.  Το λυκοπένιο είναι ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου όπως το προστάτη. 

Επίσης λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε νερό (90%) ενυδατώνει σημαντικά τον οργανισμό. Επιπλέον, η κατανάλωση χυμού από καρπούζι μπορεί να ανακουφίσει, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες τον πόνο που εκδηλώνεται μετά την γυμναστική. Τα οφέλη του χυμού καρπουζιού αποδίδονται σε ένα αμινοξύ που περιέχει, την L-σιτρουλίνη.

Πλούσιο και σε βιταμίνη Α, η οποία είναι σημαντική για καλύτερη όραση και αποτελεσματικότερη άμυνα σε μολύνσεις καθώς ενδυναμώνει τα λεμφοκύτταρα του οργανισμού. Όσον αφορά τη βιταμίνη C, περιέχεται σε υψηλά ποσοστά βοηθώντας και αυτή με τη σειρά της το αμυντικό σύστημα του οργανισμού ενάντια στις μολύνσεις, προστατεύοντας παράλληλα από το οξειδωτικό στρες και τα προϊόντα του μεταβολισμού που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.

Εκτός των άλλων περιέχει και βιταμίνη B6, η οποία συμβάλλει στην σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου καθώς συντελεί στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία.

 Πηγή: http://www.capitalhealth.gr/

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News