Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ

Γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ

Υλικά

1 κιλό κούμ κουάτ όχι πολύ ώριμα

1 κιλό ζάχαρη

3 κούπες νερό

χυμό από μισό λεμόνι

 

Εκτέλεση

  • Τρυπάμε τα κουμ κουάτ με μια οδοντογλυφίδα.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και βράζουμε τα κουμ κουάτ για 10 λεπτά.
  • Σουρώνουμε, βάζουμε καινούριο νερό και ξαναβράζουμε με καινούριο νερό για να ξεπικρίσουν. Κάνουμε αλλαγές και βρασίματα άλλες συνολικά 2 φορές. Μόνο την 1η φορά τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τις επόμενες 2 φορές, αφήνουμε να πάρουν βράση και ξανασουρώνουμε.
  • Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα κουμ κουάτ.
  • Βράζουμε για 15 λεπτά ενώ ξαφρίζουμε και προσέχουμε γιατί φουσκώνει και χύνεται καθώς βράζει και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για ένα 24ωρο.
  • Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε για 5-10 λεπτά για να δέσει το σιρόπι καλά.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και φυλάμε σε βάζα.

Πηγή: https://akispetretzikis.com/

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News