Πρόσφατες Αγγελίες
- Πωλείται Nissan Almera
- Πωλείται γραφείο υποδοχής ρεσεψιόν
- Ζητείται βοηθός λογιστή
- Ζητείται υπάλληλος σούπερ μάρκετ
- Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα στο κέντρο
- Ζητείται πλήρωμα σκάφους/ hostess
- Ζητούνται θεραπευτές μασάζ
- Ζητούνται καθηγητές από φροντιστήριο
- Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης
- Ζητείται σερβιτόρος και bartender
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Φιλέτο τσιπούρας με μυρωδικά σε ριζότο λαδολέμονο από τον σεφ Αριστοτέλη Μέγκουλα
O Κερκυραίος σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας μαγειρεύει για τους επισκέπτες του Corfuland, φιλέτο τσιπούρας με μυρωδικά σε ριζότο λαδολέμονο.
Φιλέτο τσιπούρας με μυρωδικά σε ριζότο λαδολέμονο
Σκεύη
3 κατσαρόλες 20 εκατοστών
1 ταψί ανάλογο να χωράει στον φούρνο του πλατό
1 σπάτουλα σιλικόνης
15 μπολάκια για να τοποθετηθούν τα υλικά
Υλικά
1 τσιπούρα 500γρ /2 άτομα
100 γρ ρύζι καρολίνα Μακεδονίας
300 γρ νερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 δαφνόφυλλο
1 κ.σ ανάμεικτα μυρωδικά ψιλοκομμένα
1 λεμόνι ακέροτο
30 γρ κεφαλογραβιέρα Κέρκυρας
10 ελιές (λιανολιά) Κέρκυρας εκπυρηνωμένες
1 κ.γ κάπαρη
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 κ.γ καβουρδισμένο αμύγδαλο
20 γρ βούτυρο Κέρκυρας
50 γρ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κέρκυρας
Χοντρό μαγειρικό αλάτι, πιπέρι, λεμονοπίπερο
Ζητήστε από τον ψαρά να σας φιλετάρει το ψάρι. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα από την πλευρά της σάρκας και προσθέστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά λίγο βούτυρο και ενώστε τα δύο μέρη. Βάλτε σε ταψάκι με χαρτί φούρνου ή φύλλο σιλικόνης , προσθέστε την μία σκελίδα στο ταψί μία φέτα λεμόνι ένα κομματάκι βούτυρο πάνω στο ψάρι , ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και φουρνίστε σε προθερμασμένο φούρνο στην ρύθμιση γκρίλ στους 180-200 βαθμούς για περίπου τέσσερα λεπτά .Μόλις είναι έτοιμο κρατήστε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμαστεί το ρύζι.
Παράλληλα καβουρδίστε το ρύζι μέχρι να το νιώσετε αρκετά ζεστό στο χέρι σας για να βγάλει αρώματα, προσθέστε την σκελίδα σκόρδο το δαφνόφυλλο και το μισό νερό ,
Ανακατέψτε τακτικά μόλις τραβήξει το νερό προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο ώστε να ελέγξετε τον επιθυμητό βαθμό βρασμού (να κρατάει στο δόντι) προσθέστε τις ελιές την κάπαρη ,το κρεμμυδάκι ,το αμύγδαλο και αφήστε εκτός φωτιάς για τουλάχιστον τριάντα δευτερόλεπτα να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια προσθέτουμε για το τελικό δέσιμο το βούτυρο, το τριμμένο τυρί, τον χυμό και το ξύσμα λεμόνι, το ελαιόλαδο και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά ,δοκιμάστε και διορθώστε αλάτι και πιπέρι.
Διαλέξτε το πιάτο που θα σερβίρετε τοποθετήστε στην μέση το ρύζι και από πάνω ή στο πλάι το ψάρι και διακοσμείστε με μερικά φρέσκα μυρωδικά .Καλή όρεξη.
Συνοδέψτε με ένα λευκό κρασί ρομπόλα ή κακοτρύγη
Τα πλεονεκτήματα σε αυτή την συνταγή είναι πως σε ελάχιστο χρόνο και με λίγα σκεύη φτιάχνουμε ένα φίνο ,υγιεινό και οικονομικό πιάτο εστιατοριακού επιπέδου που μπορούμε να κάνουμε για περισσότερα άτομα αν έχουμε καλεσμένους ή για την οικογένεια χρησιμοποιώντας Κερκυραϊκά προϊόντα και που ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει στα γούστα του ανάλογα και με τα προϊόντα εποχής.