Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται προσωπικό από τις Πιτονοστιμιές
- Ζητείται τεχνικός ηλεκτρολόγος
- Πωλείται μονοκατοικία στο Βιρό
- Παραδίδονται μαθήματα νοηματικής γλώσσας
- Ζητείται βοηθός κουζίνας από ταβέρνα στην πόλη
- Ζητείται βοηθός από θαλάσσια σπορ
- Πωλούνται διαμερίσματα στην Καλλιθέα
- Ζητείται προσωπικό από παραλιακό καφέ
- Ζητούνται συνεργάτες από την εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Ansa
- Ζητείται προσωπικό από τη Corfu Connect Travel
Τι παίζει Σήμερα
![]() |
Έχεις υγιές σωματικό βάρος; Αξιολόγησε το!
Έχεις υγιές σωματικό βάρος; Αξιολόγησε το!
Ο πιο εύκολος τρόπος για να αξιολογήσεις το βάρος σου είναι ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ). Μπορείς να υπολογίσεις το ΔΜΣ σου διαιρώντας το βάρος σου (σε κιλά), με το τετράγωνο του ύψους σου (σε μέτρα). Εάν ο ΔΜΣ είναι μεταξύ 18,5 και 25 kg/m2 το βάρος σου θεωρείται φυσιολογικό, ενώ αν είναι μεγαλύτερο από 25 kg/m2 ή 30 kg/m2 θεωρείσαι υπέρβαρος ή παχύσαρκος αντίστοιχα.
Όταν κάποιος έχει αυξημένο ΔΜΣ, έχει μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσει διάφορες παθήσεις όπως σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, υπεριλιπιδαιμία, καρδιαγγειακή νόσο, αναπνευστικά προβλήματα, υπογονιμότητα, διάφορες μορφές καρκίνου και συνολικά οδηγείται σε χαμηλότερο προσδόκιμο και ποιότητα ζωής.
Εκτός από το βάρος και το ΔΜΣ, σημασία έχει και η κατανομή του λίπους στο σώμα. Ένας εύχρηστος και απλός δείκτης της κατανομής του λίπους είναι η περιφέρεια μέσης. Άνδρες με περιφέρεια μέσης μεγαλύτερη από 102 cm και γυναίκες με μεγαλύτερη από 88 cm, δηλαδή όσοι έχουν συσωρεύσει περισσότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης των παθήσεων που αναφέρθηκαν προηγουμένως.Ακόμη και μείωση του βάρους σου κατά μόλις 5-10% θα μειώσει σημαντικά διάφορους παθολογικούς δείκτες (π.χ. τα λιπίδια ή το σάκχαρο στο αίμα), ενώ θα βελτιώσει γενικότερα την υγεία, την ποιότητα ζωής και τη διάθεσή σου.
Η παχυσαρκία δεν είναι πρόβλημα θέλησης ή εγκράτειας. Αποτελεί το αποτέλεσμα της συνέργειας πολλών παραγόντων, γενετικών, ορμονικών, περιβαλλοντικών (διατροφικές συνήθειες, άσκηση), ψυχολογικών και κοινωνικο-οικονομικών. Κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να κάνεις κάποια αλλαγή,υπάρχουν λόγοι που σε ωθούν προς ή σε φρενάρουν από αυτή. Ζύγισε τα δικά σου κίνητρα (μπορεί να σχετίζονται με την υγεία, την ευεξία, την εμφάνιση, τον περίγυρο) και τα εμπόδια (μπορεί να σχετίζονται με την αλλαγή των συνηθειών, τις απολαύσεις, την κούραση) στην προσπάθεια να ελέγξεις το βάρος σου.
Πώς θα διατηρήσω ένα υγιές βάρος;
1. Διατήρησε υψηλά επίπεδα της σωματικής σου δραστηριότητας (συστήνεται 60-90’ / ημέρα μέτριας έντασης άσκηση).
2. Υιοθέτησε μία διατροφή χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες.
3. Καθιέρωσε το πρωινό στη διατροφή σου.
4. Παρακολούθησε τακτικά το σωματικό σου βάρος – ζυγίσου μία φορά την εβδομάδα.
5. Διατήρησε έναν σταθερό τρόπο διατροφής με συχνά και ισορροπημένα γεύματα.
6. Άκουσε και ακολούθησε τα σήματα της πείνας και του κορεσμού.
7. Η διατήρηση της επαφής με το διαιτολόγο θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα.
Να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει η ιδανική περίοδος για να ξεκινήσεις μια προσπάθεια, η κατάλληλη στιγμή είναι όταν ο ίδιος νιώθεις έτοιμος να κάνεις την αλλαγή!!!
ΚΩΣΤΕΛΕΤΟΥ ΕΜΙΛΥ Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΥ 3 ΚΕΡΚΥΡΑ 49100
Τ. 26610 30678 Κ. 6947441664
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.kosteletou.gr