Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Χαλβάς λαδιού με σιμιγδάλι

Χαλβάς λαδιού με σιμιγδάλι

Υλικά:

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι μέτριο ή αλεύρι 

1 φλιτζάνι λάδι εκλεκτό 

1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 

1/2 φλιτζάνι μέλι 

5 φλιτζάνια νερό 

1/4 φλιτζανιού καρυδόψυχα χοντροκομμένη 

1/4 φλιτζανιού σταφίδες ξανθές 

2 κομμάτια κανέλα 

3 γαρίφαλα 

1 φλούδα λεμονιού

Τρόπος Εκτέλεσης:

Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά να βράσουν επί 2-3 λεπτά. Αφαιρείτε τα μυρωδικά με τρυπητή κουτάλα και διατηρείτε το σιρόπι καυτό. Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις σταφίδες. Βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει (να καπνίσει) και ρίχνετε λίγο - λίγο το σιμιγδάλι ή το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινο κουτάλι. Το καβουρδίζετε να ξανθήνει και ρίχνετε τα καρύδια και τα κουκουνάρια. Συνεχίζετε το καβούρδισμα ανακατεύοντας πάντοτε (καίγεται πολύ εύκολα) σε σιγανή φωτιά και, όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα καστανό χρώμα, τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τις σταφίδες, ανακατεύετε και προσθέτετε το σιρόπι. Βάζετε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το σιμιγδάλι το υγρό του. Κατεβάζετε, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα επί 5 λεπτά και κατόπιν φορμάρετε το χαλβά σε μεγάλη φόρμα, σε ατομικά φορμάκια ή και κουταλιές. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και κανέλα και σερβίρετε.
 

Πηγή : Ελληνική Κουζίνα, Σοφία Σκούρα, Εκδόσεις Φυτράκη

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News