Πρόσφατες Αγγελίες
- Ζητείται προσωπικό από τη Diellas
- Ζητείται προσωπικό από το Earth cafe
- Ζητείται φορτοεκφορτωτής και οδηγός από την μεταφορική Κορφού
- Ζητείται προσωπικό από το Spyros Bar Restaurant στον Κοντογιαλό
- Πωλείται διαμέρισμα στο Κανόνι
- Πωλείται διαμέρισμα στην Villa Rossa
- Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Atlantica Nissaki Beach
- Ζητείται συνεργάτης για κουζίνα από το Pelecas Country Club
- Ζητείται προσωπικό κουζίνας από εστιατόριο στο κέντρο της παλιάς πόλης
- Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο/μπαρ στο Μπαρμπάτι
Τι παίζει Σήμερα
Δείτε όλα:
![]() |
Αποκριάτικη Συνταγή: Μπακαλαρόπιτα από την Κορακιάνα της Κέρκυρας
Σας παραθέτουμε την αποκριάτικη συνταγή της Μπακαλαρόπιτας από την Κορακιάνα της Κέρκυρας.
Αυτό το είδος της πίτας που μαγειρεύεται από πολύ παλιά κυρίως στις Απόκριες, συνοδεύεται από το προσδιορισμό «Κορακιανίτικο», επειδή συνεχίζει να αποτελεί έως τις μέρες μας συστατικό της Κορακιανίτικης κουζίνας...Υλικά:
- 1 ½ κιλό μπακαλιάρος παστός
- 3 κούπες ρύζι για σούπα
- 5 ½ κούπες γάλα νωπό ή εβαπορέ
- 2 κουταλάκια πιπέρι
- 3 κουταλιές αλεύρι
- 1/3 της κούπας μαύρη σταφίδα
- 1 κουταλάκι κανέλα
Οδηγίες:
- Βάζουμε τον μπακαλιάρο για 2 ημέρες σε νερό, να ξαλμυρίσει, αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό. Τον στραγγίζουμε και αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκαλα. Τον κόβουμε σε κομματάκια μπουκιάς.
- Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το πιπέρι και ελάχιστο νερό για να γίνει χυλός. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του μπακαλάρου και τα ανακατεύουμε για να ενωθούν με το χυλό.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ρύζι. Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλάρου ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τη σταφίδα, που προηγουμένως την έχουμε μουσκέψει στο νερό για μια νύχτα.
- Ρίχνουμε από επάνω το γάλα λίγο-λίγο και πασπαλίζουμε με την κανέλα.
- Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να στεγνώσει.
Πηγή: http://www.sintagespareas.gr
Corfuland Live Webcams


Nautilus
Ανεμόμυλος


Oasis Hotel
Πέραμα, Κέρκυρα


La Veranda Di Corfu
Ναυσικάς, Κανόνι