Τι παίζει Σήμερα

Διατροφή Κέρκυρα - ΚΕΝΤΡΙΚΗ. Μία στήλη για την διατροφή από Κερκυραίους διαιτολόγους
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

16 Οκτώβρη: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Σήμερα 16 Οκτωβρίου, όπως και κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο, γιορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα διατροφής. Σκοπός αυτής της ημέρας είναι η προαγωγή και η ευαισθητοποίηση του κοινού για όσους υποφέρουν από την πείνα και την ανάγκη της επισιτιστικής ασφάλειας και θρεπτικής διατροφής για όλους.

16 Οκτώβρη: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Για το 2017 έχει ως θέμα «Αλλάξτε το μέλλον της μετανάστευσης, επενδύοντας στην επισιτιστική ασφάλεια και την αγροτική ανάπτυξη». Δεδομένου λοιπόν ότι η οικονομική επιβίωση των ασθενέστερων οικονομικά πληθυσμών σε όλο τον κόσμο βασίζεται στη γεωργία και σε άλλες αγροτικές δραστηριότητες, βασικό παράγοντα για τη μείωση του ρυθμού της μετανάστευσης αποτελεί η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών που θα συμβάλλουν στην παραμονή των κατοίκων στις αγροτικές περιοχές, δημιουργώντας έξυπνες επιχειρηματικές ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας.

Η ημέρα αυτή, είναι μεταξύ άλλων, μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσει όλος ο κόσμος τα οφέλη της υγιεινής διατροφής για την υγεία.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα διατροφικά στοιχεία εκείνα ,τα οποία ο οργανισμός απαιτεί για τη διατήρησή του στη ζωή, την κάλυψη της φυσικής του δραστηριότητας και την εξασφάλιση της υγείας του.

Επιτυγχάνεται καταναλώνοντας μια ποικιλία τροφίμων, στις σωστές ποσότητες με απλότητα και φυσικότητα . Όσο το δυνατόν μη επεξεργασμένες τροφές και πάντα μαγειρεμένες με τον σωστό τρόπο.

Η υπερβολή, είτε στην λήψη συνολικά της τροφής, είτε στην λήψη κάποιων συστατικών, μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά πως πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως ο πιο σωστός και υγιεινός τύπος διατροφής είναι η Μεσογειακή διατροφή, ξακουστή σε όλο τον κόσμο για τις ευεργετικές της ιδιότητες που χαρίζει υγεία, ευεξία και μακροζωία!

Η Startdiet, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής και με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη της σωστής διατροφής, σας δίνει την ευκαιρία μιας επίσκεψης με λιπομέτρηση και συμβουλές σωστής διατροφής για τον Οκτώβριο, με έκπτωση 50%!

 

Μαρία Μπαλή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Start Diet

Διεύθυνση: Σταματίου Δεσύλλα 12

Τηλ. Επικοινωνίας: 26610 20882

Κιν: 6944217235

Facebook page: Startdiet by Maria Bali

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News