Τι παίζει Σήμερα

Turn on the Sound @ Stavento, 23/06/2021

Ώρα έναρξης: 16:00

Στηρίζουμε τις Δομές Παροχής Αγαθών Δήμου Κέρκυρας «Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια»

Οι Κοινωνικές Δομές Παροχής βασικών Αγαθών: «Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια στο Κέντρο και την Περιφέρεια του Δήμου Κέρκυρας» λειτουργούν από το έτος 2017, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και του Κοινωνικού Συνεταιρισμού (Κοι.Σ.Π.Ε) «Νέοι Ορίζοντες».

 Στηρίζουμε τις Δομές Παροχής Αγαθών Δήμου Κέρκυρας «Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια»

Σκοπός των Κοινωνικών Δομών είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών, ώστε σε συνδυασμό με ένα συνολικό πρόγραμμα που καταρτίζεται για κάθε οικογένεια, να είναι σε θέση σύντομα να στηρίζονται αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις.
Οι οικογένειες που «υιοθετούν» τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια της Κέρκυρας καταγράφονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με τα Στελέχη του Κοινωνικού Συνεταιρισμού και εντάσσονται βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο υποστηρίζει μηνιαίως περισσότερες από 200 οικογένειες και νοικοκυριά παρέχοντας δωρεάν, είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λπ. σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Το Κοινωνικό Συσσίτιο λειτουργεί καθημερινά και παρέχονται έτοιμα γεύματα για την σίτιση 140 και πλέον ωφελούμενων του δήμου μας.
Καθημερινά Από την έναρξη λειτουργίας των δομών έχουν δοθεί πάνω από 75.000 είδη παντοπωλείου και περισσότερες από 120.000 μερίδες φαγητού σε ωφελούμενους συμπολίτες μας, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Οι Κοινωνικές Δομές λειτουργούν καθημερινά από τις 08:00 έως 16:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Απασχολούν εξειδικευμένο προσωπικό (Κοινωνική Λειτουργό, Κοινωνιολόγο, Μάγειρα, Διοικητικούς Υπαλλήλους). Τα Κέντρα Διανομής Φαγητού και Τροφίμων είναι στο Κέντρο της Πόλης (Μητρ. Μεθοδίου & Κολοκοτρώνη 2) δίπλα στη στρατολογία.

Παράλληλα, λειτουργούν Κέντρα διανομής στην Περιφέρεια του Νησιού (σε βορρά και Νότο). Η διανομή στην Περιφέρεια γίνεται με τα οχήματα του Συνεταιρισμού (door to door transport) και σε συνεργασία με τα Στελέχη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας.

 

 Στηρίζουμε τις Δομές Παροχής Αγαθών Δήμου Κέρκυρας «Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια»

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός σε συνεργασία με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας έχει προχωρήσει σε στοχευμένες ενέργειες και συνεργασίες με Επιχειρήσεις, Φορείς, και την Κοινωνία των Πολιτών για εξεύρεση δωρεών, χορηγιών για την κάλυψη των προτεινόμενων (*) Τροφίμων και Ειδών Κοινωνικού Παντοπωλείου και Συσσιτίου.

*Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση τροφίμων δεν είναι χρηματοδοτούμενη και στηρίζεται αποκλειστικά σε χορηγίες ιδιωτών, επιχειρήσεων ή φορέων.

Τηλ: 26617 77221 

Δ/νση: Μητροπολίτου Μεθοδίου και Κολοκοτρώνη 2

Websitedomescorfu.gr

 

Επιμέλεια: Ραφαέλλα Άννα Μπούχλα

Corfuland Live Webcams

Ακταίον Κέρκυρα

Λεωφ. Δημοκρατίας, Παλαιό Φρούριο

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News