Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Roula Rouva Real Estate για αγορές ακινήτων: «Η καλύτερη επένδυση στη γη είναι η γη»

Η περυσινή χρονιά αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ για τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Ήδη από το πρώτο μισό του 2022 οι επενδύσεις ανήλθαν στο 84% του συνόλου του 2021, μια χρονιά κατά την οποία σημειώθηκε η υψηλότερη επίδοση της τελευταίας 20ετίας. 

Roula Rouva Real Estate για αγορές ακινήτων: «Η καλύτερη επένδυση στη γη είναι η γη»

Με αυτά τα δεδομένα γεννιέται σε όλους μας το ερώτημα τι εστί, εν τέλει, επένδυση και γιατί κάποιος να επιλέξει να επενδύσει; Η επένδυση αποτελεί απαραίτητο, πια, μέσο που οδηγεί στην οικονομική σταθερότητα και σε ένα άνετο οικονομικό μέλλον για τον επενδυτή. Όπως απέδειξε η οικονομική επίπτωση από την πανδημία του Covid- 19, μια φαινομενικά σταθερή οικονομία μπορεί γρήγορα να ανατραπεί, αφήνοντας όσους δεν έχουν προετοιμαστεί να αγωνίζονται για εισόδημα. Η επένδυση μπορεί να προσφέρει μια περαιτέρω πηγή εισοδήματος, να χρηματοδοτήσει τη συνταξιοδότηση κάποιου ή ακόμα και να βοηθήσει στην αποφυγή από μια οικονομική συμφόρηση, βοηθώντας να επιτύχουμε τους οικονομικούς μας στόχους. Σήμερα υπάρχουν πολλοί τρόποι επένδυσης, από τους λογαριασμούς χρηματαγοράς μέχρι τα εταιρικά ομόλογα και τα αμοιβαία κεφάλαια χρηματιστηριακού δείκτη. Μια από τις επενδύσεις, όμως , που δείχνουν όχι μόνο αντοχή στο χρόνο αλλά και αύξηση στην αγοραστική της δύναμη με την πάροδο του χρόνου είναι η επένδυση ακινήτων. Όπως σημείωνε ένας από τους κορυφαίους επενδυτές ακινήτων του 20ου αιώνα ο Louis J. Glickman, "Η καλύτερη επένδυση στη γη είναι η γη."

Οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων αντιπροσωπεύουν σημαντικό τμήμα των ξένων επενδυμένων κεφαλαίων, καθώς το 2021 τοποθετήθηκαν στα ελληνικά ακίνητα 1,17 δισ. ευρώ, μέγεθος που αντιπροσωπεύει αύξηση 34,4%, συγκριτικά με το 2020. Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2022 οι ξένες επενδύσεις σε ακίνητα έφτασαν στα 788,4 εκατ. ευρώ, από τα 374 εκατ. ευρώ κατά το α’ τρίμηνο και 414,4 εκατ. το β’ τρίμηνο, με έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον να προέρχεται από τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή, αλλά και χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Κίνα, η Ιταλία, η Ρωσία, το Ην. Βασίλειο, ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Ισπανία, το Ισραήλ και το Λουξεμβούργο.

Πυρήνα αυτής της ανάπτυξης αποτελεί η ανακατεύθυνση του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας μας προς τις επενδύσεις, ώστε να επιτευχθεί μια υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, να μειωθεί το επενδυτικό κενό και να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Έτσι, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι η ύπαρξη πολλών τομέων επένδυσης συμβάλλει σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τον επενδυτή, καθώς μπορεί να επωφεληθεί συνδυαστικά από διάφορες επενδύσεις, αλλά και για την ίδια την χώρα, συμβάλλοντας στην οικονομική της ανάπτυξη.

Όσον αφορά το μέλλον των επενδύσεων στη χώρα μας με βάση τη δυναμική με την οποία εμφανίζεται να εξελίσσεται η επενδυτική δραστηριότητα στη χώρα αλλά και με τα νέα projects που ανακοινώνονται, φαίνεται ότι η χώρα έχει εισέλθει σε μια πρωτόγνωρη περίοδο επενδυτικής ζήτησης. Σε κάθε περίπτωση, το επενδυτικό κενό της χώρας σταδιακά μειώνεται. Γι’ αυτό εξάλλου και στην ετήσια έκθεσή της που κοινοποίησε πρόσφατα η ΕΥ για την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού (EY Attractiveness Survey: Ελλάδα 2022) η χώρα μας εμφανίζεται ανθεκτική παρά την αυξημένη αβεβαιότητα σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Το 2023 και τα επόμενα χρόνια θα είναι επίσης θετικά χρόνια για την ελληνική οικονομία. Η πρόβλεψη του προϋπολογισμού είναι για ανάπτυξη 1,8%. Σύμφωνα μάλιστα με την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια στην ΕΕ όσον αφορά στο ρυθμό αύξησης των επενδύσεων την περίοδο 2022-24. 

Επομένως, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι τώρα είναι η ώρα για να επενδύσει κανείς σε ακίνητα.


Πηγές : Η Καθημερινή, H Ναυτεμπορική, Οικονομικός Ταχυδρόμος, NewMoney.gr

 

Roula Rouva Real Estate

Roula Rouva Real Estate για αγορές ακινήτων: «Η καλύτερη επένδυση στη γη είναι η γη»

Δ/νση: Αλ. Ποταμού, 3ο χλμ. Eθν. Παλαιοκαστρίτσας
Τηλ: 26610 23032, 26610 86025 &
693 7164 766
Σημείο στον χάρτη
E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website: rrcorfurealestate.com
Facebook page: Roula Rouva Real Estate
Instagram: Roula Rouva Real Estate

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News