Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ξεκίνησε η κατασκευή των ποδηλατοδρόμων

Μετά την οριστική έγκριση κατασκευής των ποδηλατοδρόμων και την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της κατασκευής των ποδηλατοδρόμων στην πάνω πλατεία υπό την παρουσία του Δήμαρχου Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ και των Αντιδημάρχων  Γ. Μάμαλο και Α. Κουρή.

Το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ- ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» προϋπολογισμού 2.000.000 ευρω, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Σιδηρόδρομοι – Αεροδρόμια – Αστικές Συγκοινωνίες, του Υπ. Μεταφορών και  έχει ανατεθεί στην εργοληπτική επιχείρηση ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΑΤΕ.

Στόχος είναι η ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων εντός του αστικού ιστού της πόλεως ώστε να αναβαθμισθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να υπάρξει σταδιακή μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου με ταυτόχρονη αύξηση της χρήσης εναλλακτικών μορφών μετακίνησης. 
Η υλοποίηση της υποδομής για την κίνηση του ποδηλάτου εξυπηρετεί κυκλοφοριακούς, πολεοδομικούς και αισθητικούς στόχους. Το δίκτυο αναπτύσσεται εκτός της Παλιάς Πόλης , αφού όλη η Παλιά πόλη θεωρείται εξ΄ ορισμού προσβάσιμη από το ποδήλατο. Εξυπηρετεί όμως με τον καλύτερο τρόπο την δυνατότητα πρόσβασης σε αυτή χωρίς την χρήση αυτοκινήτου. 

Πρόκειται να χαραχθούν και κατασκευασθούν ποδηλατικές διαδρομές συνολικού μήκους 13.500 μέτρων. Από αυτές 8.500 μέτρα περίπου είναι ποδηλατικές διαδρομές σε αστικό ιστό και 5.100 μέτρα περίπου ποδηλατικές διαδρομές που χαρακτηρίζονται ως πράσινες. 
Συνολικά θα υλοποιηθούν 27 διαδρομές μέσου μήκους 500 μέτρων η καθεμία . Στην πλειονότητα τους είναι αμφίδρομες διαδρομές. 
Μονής κατεύθυνσης διαδρομές υλοποιούνται σε μήκος 2.500 μέτρων κυρίως σε υφιστάμενα πεζοδρόμια ικανού πλάτους. Κύρια στόχος είναι η εξυπηρέτηση δημόσιων υπηρεσιών, σχολείων, Λυκείων και σχολών του Πανεπιστημίου όπου και αναμένεται η πλειοψηφία των άμεσων χρηστών. Η χρήση του ποδηλάτου από μικρές ηλικίες αποτελεί επένδυση για το άμεσο μέλλον και το ‘’τρένο’’ που θα φέρει την σταδιακή απεξάρτηση από το αυτοκίνητο. 
 Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται η εγκατάσταση στο Δήμο Κερκυραίων , πιλοτικά στην Ελλάδα , αυτοεξυπηρετούμενου συστήματος ενοικίασης ποδηλάτων δημόσιας χρήσης . Το σύστημα περιλαμβάνει αντιβανδαλιστικά ποδήλατα, ηλεκτρονικούς σταθμούς έκδοσης εισιτηρίων, σταθμούς ποδηλάτων και ημιφορτηγό μεταφοράς αυτών μεταξύ των σταθμών. 

Πηγή: Δήμος Κερκυραίων


Image


Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News