Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη σχολή γονέων Κέρκυρας «Γονείς και Παιδιά»

Όλοι οι γονείς επιθυμούν το καλύτερο για το παιδί τους, το θησαυρό τους. Στη σημερινή εποχή, συμβαίνει το εξής παράλογο, την ίδια στιγμή που η επιστήμη εκθειάζει την εξειδίκευση για την επιτυχία κάθε εγχειρήματος, οι γονείς παραμένουν χωρίς συστηματική, σύγχρονη και αποτελεσματική εκπαίδευση στο σοβαρό για την κοινωνία, τα παιδιά και τους ίδιους έργο, της διαπαιδαγώγησης των τέκνων τους. Όμως όλοι, εύκολα και άκριτα, στους γονείς ρίχνουν τις ευθύνες για την μη σωστή ή και επικίνδυνη συμπεριφορά των νέων. Έχει επιστημονικά αποδειχθεί ότι οι αστοχίες στο γονεϊκό ρόλο έχουν πολύ αρνητικές, μακροχρόνιες και κάποιες φορές δραματικές συνέπειες για τα παιδιά. 
 
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη σχολή γονέων Κέρκυρας «Γονείς και Παιδιά»
 
Η επιστημονική κοινότητα διεθνώς θεωρεί την Εκπαίδευση Γονέων ως την πιο σημαντική δραστηριότητα για:
- Την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας
- Την ανατροφή υπεύθυνων, ανεξάρτητων, συνεργάσιμων και ανθεκτικών πολιτών
- Την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και του σεβασμού των άλλων
- Την πρόληψη επικίνδυνων συμπεριφορών
-Την ενίσχυση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης
-Την βελτίωση της συνεργασίας οικογένειας - σχολείου
- Την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής
- Της προαγωγής της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας των παιδιών
 
Για να καλύψουμε αυτήν την μεγάλη κοινωνική ανάγκη δημιουργήσαμε το Γονείς και Παιδιά, με έδρα την Κέρκυρα. Με βαθιά διεπιστημονική γνώση και μακρόχρονη εκπαιδευτική εμπειρία σε παιδιά και ενηλίκους, προσφέρουμε την πιο αποτελεσματική εκπαίδευση γονέων στον κόσμο, στα βιωματικά Εργαστήρια Αποτελεσματικού Γονέα Gordon, διάρκειας 30 ωρών.
 
Κάντε άμεσα την αίτηση-εγγραφής σας στα τμήματα που ξεκινούν συνεχώς με την συμπλήρωση ομάδας 12 - 15 γονέων, στο κέντρο της πόλης μας, στο www.goneiskaipaidia.edu.gr 
Μόνο με δέκα συναντήσεις θα απολαμβάνετε ….την οικογένειά σας. Υπάρχει δυνατότητα έκπτωσης, αν είστε ζευγάρι, αλλά και ευκολία πληρωμής στα ήδη χαμηλά δίδακτρα.
 
Διαβάστε περισσότερα για το τι θα μάθετε:
Το Εργαστήριο Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα λειτουργεί ως κλειστή ομάδα των 12- 15 γονέων. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δεσμευτούν, ότι θα παρακολουθήσουν και τις 10 (δέκα) τρίωρες συνεδρίες του, συνολικής διάρκειας 30 (τριάντα) ωρών. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται με πρακτικό τρόπο, ένα σύνολο δεξιοτήτων επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων, καθώς και το πλαίσιο που θα τους επιτρέψει να γνωρίζουν πότε και πώς θα τις χρησιμοποιούν. Αμέσως μετά την εκμάθηση και την εφαρμογή τους, οι δεξιότητες αυτές γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών επικοινωνιών τους σε όλες τις σχέσεις. Γίνονται τα απαραίτητα εργαλεία με τα οποία μπορούν ανά πάσα στιγμή, είτε να γεφυρώσουν σχέσεις που είναι τεταμένες, είτε να προλάβουν τη δημιουργία εντάσεων στις σχέσεις τους, είτε να μειώσουν τα προβλήματα σε άλλες διαπροσωπικές σχέσεις. Βοηθάει τους γονείς να δημιουργήσουν ένα οικογενειακό περιβάλλον που θα μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες των παιδιών να στραφούν στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά, να εγκαταλείψουν το σχολείο, ή να επιδοθούν σε άλλες επικίνδυνες, αλλά ιδιαίτερα διαδεδομένες στη σημερινή κοινωνία, συμπεριφορές. Τα Εργαστήρια Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα στοχεύουν να σας διδάξουν τη φιλοσοφία και τις επικοινωνιακές δεξιότητες που χρειάζονται για να ενδυναμώσετε και να βελτιώσετε την ποιότητα της σχέσης σας με τα παιδιά σας.
 
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη σχολή γονέων Κέρκυρας «Γονείς και Παιδιά»
 
Στα Εργαστήρια Αποτελεσματικού Γονέα θα μάθετε : 
- Να βοηθάτε τα παιδιά σας να επιλύουν τα προβλήματά τους
- Να αντιμετωπίζετε τη μη αποδεκτή συμπεριφορά των παιδιών σας
- Να επιλύετε τις συγκρούσεις ανάμεσα σ’ εσάς και τα παιδιά σας
- Να ακούτε με τέτοιο τρόπο, ώστε τα παιδιά σας να νιώθουν ότι τα κατανοείτε
- Να επικοινωνείτε με σαφήνεια, ώστε τα παιδιά σας να σας καταλαβαίνουν
- Να θεσπίζονται κανόνες που θα τηρούνται από ολόκληρη την οικογένεια
- Να επιλύετε τις συγκρούσεις έτσι ώστε να μην υπάρχουν ηττημένοι
- Να ανατρέφετε τα παιδιά με μια φιλοσοφία που δεν θα είναι επιτρεπτική ούτε απολυταρχική
- Να γίνετε το πρόσωπο στο οποίο θα στρέφονται τα παιδιά σας για να μοιραστούν και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες ή τις στενοχώριες τους με εποικοδομητικό τρόπο.
 
Λίβερη-Καντερέ Αναστασία, Δρ.Παιδαγωγικής, Δασκάλα, Κοινωνιολόγος, Εκπαιδεύτερια Αποτελεσματικού Γονέα Gordon, Εκπαιδεύτρια Αποτελεσματικού Δασκάλου Gordon 
 
Αν είστε Γονέας νηπίου (0-4 ετών) υπάρχει ξεχωριστή εκπαίδευση για σας. Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα Gordon «Τα υπέροχα νήπια».
Μήπως το μέχρι τώρα γλυκό και συνεργάσιμο μωρό σας έχει αρχίσει να δυσκολεύει την καθημερινότητά σας; Το πρόγραμμα Τα Υπέροχα Νήπια, σχεδιασμένο από κρατικούς φορείς του Καναδά, θα σας εφοδιάσει με τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που επιφυλάσσει η ζωή με ένα νήπιο. Το Εργαστήριο «Υπέροχα Νήπια (Terrific Toddlers)» , δημιουργήθηκε από τις Υπηρεσίες Υγείας της Alberta του Καναδά και παρέχεται στην αυθεντική του μορφή. Βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες και απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηλικίας 0 έως 4 ετών.
 
Φιλοσοφία του εργαστηρίου: Η βασική φιλοσοφία του εργαστηρίου είναι η δημιουργία μιας δυνατής σχέσης ανάμεσα στο γονιό και το παιδί που βοηθάει την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και τη υγιή ανάπτυξη του παιδιού, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα του. Καθώς τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού επηρεάζουν καταλυτικά την εξέλιξή του και θέτουν τα θεμέλια για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, είναι σημαντικό να ενισχύουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα μας διευκολύνουν στον γονεϊκό μας ρόλο. Το εργαστήριο Υπέροχα Νήπια βασίζεται στις αρχές της θετικής (μη τιμωρητικής) πειθαρχίας, είναι φιλικό προς τις αρχές της ανατροφής ισχυρού δεσμού και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη.
Οφέλη του εργαστηρίου: Το εργαστήριο θα σας στηρίξει σημαντικά στις πρακτικές δυσκολίες με τα μικρά σας παιδιά, θα χτίσει μια ζεστή σχέση μαζί τους και θα ενισχύσει την υγιή συναισθηματική και γνωστική τους ανάπτυξη.
 
Με αναφορές στην αναπτυξιακή ψυχολογία, το εργαστήριο καλύπτει θέματα όπως:
- Γονεϊκά στιλ και η επίδρασή τους στην ανατροφή των παιδιών
- Φροντίδα του γονέα για τον εαυτό του
- Αναπτυξιακά στάδια και η σύνδεσή τους με τις συμπεριφορές των παιδιών
- Θεωρία δεσμού και άγχος αποχωρισμού
- Εκπαίδευση στην τουαλέτα
- Προβλήματα με τον ύπνο
- Δυσκολίες με το φαγητό
- Ειδικότερα θέματα υγιεινής και ασφάλειας του παιδιού
- Το παιχνίδι και η σημασία του στην ανάπτυξη του παιδιού και τη σχέση του με τον γονιό
- Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του παιδιού
- Δεξιότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας
- Εκρήξεις θυμού (tantrums) και αντιμετώπισή τους
- Τεχνικές θετικής πειθαρχίας, αντιμετώπιση του «Όχι»
 
Περιγραφή του εργαστηρίου: Η εκπαίδευση διεξάγεται σε μικρές ομάδες 12-15 γονέων (που έχουν παιδιά ηλικίας 0-4 ετών). Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο, που εκτός από τις σύντομες θεωρητικές διαλέξεις, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτικές ασκήσεις με καθημερινά παραδείγματα, συζητήσεις και παιχνίδια ρόλων.
Διάρκεια: Συνολικά 24 ώρες. Δηλαδή 8 /τρίωρες εβδομαδιαίες απογευματινές συναντήσεις 17:00-20:00 .
 
Για πληροφορίες σχετικά με την έναρξη του εργαστηρίου καλέστε στο 6932665540.
Αιτήσεις Συμμετοχής: www.goneiskaipaidia.edu.gr
Παρακολούθηση: Δια ζώσης (στην πόλη της Κέρκυρας ) Λίβερη-Καντερέ Αναστασία, Δρ.Παιδαγωγικής, Δασκάλα, Κοινωνιολόγος, Εκπαιδεύτερια Αποτελεσματικού Γονέα Gordon, Εκπαιδεύτρια Αποτελεσματικού Δασκάλου Gordon 
 
Επαγγελματικός Προσανατολισμός
 
Πως θα διαλέξω το επάγγελμα που μου ταιριάζει;
Πως θα πετύχω τους στόχους μου και θα μπω σε πορεία ανάπτυξης στη ζωή μου;
•Μέσω του αξιόπιστου επαγγελματικού προσανατολισμού επιτυγχάνουμε όταν επιλέγουμε τους κατάλληλους στόχους, οι οποίοι καθορίζονται από Βιολογικές και Κοινωνικές Δυνατότητες, Αδυναμίες, Κλίσεις και από τα Ενδιαφέροντά μας.
 
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη σχολή γονέων Κέρκυρας «Γονείς και Παιδιά»
 
Γιατί έχει σημασία;
•Μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις που καλείται να πάρει ο καθένας μας είναι η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος.
Τι είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός;
•Επαγγελματικός προσανατολισμός είναι η εξειδικευμένη καθοδήγηση του ατόμου για τη σωστή επιλογή του επαγγέλματός του.

Με ποια κριτήρια θα διαλέξω σωστά το επάγγελμα που μου ταιριάζει;
Με το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού διαπιστώνουμε με ακρίβεια: τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα, αυτοεικόνα, αποφασιστικότητα, συνέπεια, μεθοδικότητα, ηγετικές ικανότητες και κυρίως τις επαγγελματικές κλίσεις, προτιμήσεις, ταλέντα και ενδιαφέροντα. Το τεστ σε 41 σελίδες παρέχει λεπτομερείς αναλύσεις και τα αποτελέσματα -συμπεράσματα, τα οποία ανακοινώνονται και εξηγούνται στον έφηβο και στους γονείς σε μια 2ωρή συνεδρία από τον υπεύθυνο του επαγγελματικού προσανατολισμού.
 
Πως υλοποιείται;
Το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού χορηγείται εύκολακαι ολοκληρώνεται σε περίπου μία ώρα. Ο μαθητής απαντά με «ναι» ή «όχι», σε απλές ερωτήσεις, ενδιαφερόντων και προτιμήσεων, όπως λ.χ. : «θα σε ενδιέφερε να διδάσκεις σε παιδιά;», «θα σε ενδιέφερε να μάθεις με ποιο τρόπο λειτουργεί μια ηλεκτρική μηχανή;».
 
Τι περιλαμβάνει η έκθεση και πως μας βοηθάει;
Η εξατομικευμένη προσωπική έκθεση του τεστ .επαγγελματικού προσανατολισμού, περιλαμβάνει έγχρωμα ιστογράμματα και πίνακες με αναλυτικά, περιεκτικά και κατανοητά κείμενα. Εξάγει συγκεκριμένα συμπεράσματα και δείχνει ποια επαγγέλματα του ταιριάζουν. Σε συνδυασμό με την κατάλληλη συμβουλευτική υποστήριξη και ανάλυση από τον έμπειρο σύμβουλο μας, το τεστ μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο οδηγό που συμβάλει στις εύστοχες επιλογές σταδιοδρομίας. Με την ολοκλήρωση της συμβουλευτικής, ο μαθητής είναι σε θέση να ανακαλύψει και να στοχεύσει σχολές και επαγγέλματα που ταιριάζουν με τις δυνατότητες, τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα και την προσωπικότητά του.
Συνολική διάρκεια 3 ώρες (2 συνεδρίες κατόπιν ραντεβού).

Δεν φτάνει το Θέλω. Μόνον ο σωστός συνδυασμός του τι ΘΕΛΩ και τι ΜΠΟΡΩ, οδηγούν στη Σωστή Επαγγελματική Επιλογή.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας 693 2665 540 + Γονείς και παιδιά-Κέρκυρα ,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Λίβερη-Καντερέ Αναστασία, Δρ.Παιδαγωγικής, Δασκάλα, Κοινωνιολόγος, Εκπαιδεύτερια Αποτελεσματικού Γονέα Gordon, Εκπαιδεύτρια Αποτελεσματικού Δασκάλου Gordon 
 
Πρόγραμμα αποτελεσματικού δασκάλου Gordon 

Το Εργαστήριο Αποτελεσματικού Δασκάλου πρωτοπαρουσιάστηκε το 1974 και έκτοτε έχουν συμμετάσχει σε αυτό εκατοντάδες χιλιάδες δάσκαλοι σε 43  χώρες. Η φιλοσοφία του Gordon βασίζεται στην πεποίθηση ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι της εξουσίας για την επιβολή της πειθαρχίας είναι μακροπρόθεσμα  αναποτελεσματικές. Η τιμωρία εκτός του ότι δεν εγγυάται την εξάλειψη των «κακών συμπεριφορών» οδηγεί σε μη επιθυμητά αποτελέσματα, όπως προβλήματα σχέσεων εξέγερση, απόσυρση, παραίτηση κ.λπ.. Ο έπαινος και η ανταμοιβή είναι επίσης αναποτελεσματικά κίνητρα αφού οι μαθητές είτε μαθαίνουν να εργάζονται για την ανταμοιβή και όχι για τη μάθηση, είτε τα αγνοούν επειδή νιώθουν ότι δεν το αξίζουν.

Οφέλη του εργαστηρίου: Το ΕΑΔ εφοδιάζει τους δασκάλους με τις βασικές δεξιότητες επικοινωνίας για να αναπτύξουν αρμονικές σχέσεις όχι μόνο με τους μαθητές τους, αλλά και με τους συναδέλφους τους, τη διεύθυνση του σχολείου, τους γονείς των μαθητών και τη δική τους οικογένεια. Είναι ένα βιωματικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο ώστε οι συμμετέχοντες να λαμβάνουν ενεργό ρόλο και δράση. Διαρκεί συνολικά 30 ώρες και αποτελείται από 10 τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.

 Τι θα μάθετε : 

 Πώς να μιλάτε ώστε οι μαθητές να σας ακούνε.
 Πώς να θεσπίζετε τους κανόνες της τάξης έτσι ώστε να μην αναγκάζεστε να κοπιάζετε για την επιβολή τους.
 Πώς να χειρίζεστε τα ζητήματα πειθαρχίας έτσι ώστε να ικανοποιείτε τις ανάγκες σας χωρίς να θίγετε την αυτοεκτίμηση του μαθητή.
 Πώς να αποφύγετε τα προβλήματα της επιτρεπτικότητας και, ταυτόχρονα ,πώς η τάξη σας να γίνουν πιο δημιουργικές και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των μαθητών.
 Πώς να επιλύετε τις συγκρούσεις με τρόπο που να νιώθετε και εσείς και οι μαθητές σας ικανοποιημένοι με τις λύσεις.
 Πώς θα ωφεληθείτε εσείς:
 Θα βιώνετε λιγότερη ένταση και θα απολαμβάνετε τη διαδικασία διδασκαλίας- μάθησης.
 Οι μαθητές θα σας σέβονται θα σας εκτιμούν και θα ενδιαφέρονται περισσότερο για τις ανάγκες σας.
 Θα έχετε λιγότερες αναστατώσεις και συγκρούσεις στην τάξη.
 Θα αντιμετωπίζετε λιγότερα προβλήματα πειθαρχίας.

Πώς θα ωφεληθούν οι μαθητές:

Θα βελτιωθούν οι ακαδημαϊκές τους επιδόσεις.
Θα αυξηθεί η υπευθυνότητα και ο αυτοέλεγχος τους.
Θα έχουν μεγαλύτερη διάθεση για συνεργασία και μάθηση.
Θα ενισχυθεί η ικανότητα τους για ομαδική συνεργασία.  

Λίβερη-Καντερέ Αναστασία, Δρ.Παιδαγωγικής, Δασκάλα, Κοινωνιολόγος, Εκπαιδεύτερια Αποτελεσματικού Γονέα Gordon, Εκπαιδεύτρια Αποτελεσματικού Δασκάλου Gordon 
 

Εμείς στο Γονείς και Παιδιά:

- Μπορούμε με δύο συνεδρίες να ανακαλύψουμε 32 επαγγέλματα που ταιριάζουν στο παιδί σας
- Να βρούμε ποιες προοπτικές εργασίας έχουν τα επαγγέλματα που τον/την ενδιαφέρουν
- Να βρούμε με ποιους τρόπους μπορεί να επιτύχει στη σχολή που του/της ταιριάζει αλλά και ποια μεταπτυχιακά είναι σχετικά με τα ενδιαφέροντα του/της
 
Κλείστε ραντεβού στο:  www.goneiskaipaidia.edu.gr
 
 
 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη σχολή γονέων Κέρκυρας «Γονείς και Παιδιά»

 

Γονείς και Παιδιά

Τηλ: 6932665540
E-mail: info@ goneiskaipaidia.edu.gr

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News