Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Welcome to Corfu, New York!Image
Corfu Free Library @Corfu, New York
Ένα μικρό χωριό στην Νέα Υόρκη έχει το ίδιο όνομα με την πόλη της Κέρκυρας, και είναι περήφανο γι' αυτό. Διαβάστε περισσότερα.

Η Κέρκυρα της Νέας Υόρκης είναι ένα χωριό 795 κατοίκων (απογραφή 2000), και βρίσκεται στα βορειοδυτικά της πολιτείας της Νέας Υόρκης, στην επαρχία Gennessee. Απέχει  6 ώρες από την διάσημη πόλη, ενώ συνορεύει με τον Καναδά.

Με έκταση μόλις 2,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν στο Corfuland από τον ιστορικό Lois Brockway, η Corfu New York ξεκίνησε αρχικά ως Longs Corners.

Ωστόσο, όταν χρειάστηκε να γίνει ταχυδρομείο στο χωριό, και υπήρχε ήδη άλλο τοπωνύμιο με την ίδια ονομασία στην περιοχή, ο διευθυντής του ταχυδρομείου David Miller διάλεξε το Corfu!

Παρότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό προέρχεται από την δική μας Κέρκυρα, ωστόσο οι λόγοι επιλογής του δεν έγιναν ποτέ γνωστή, και η Κέρκυρα της Νέας Υόρκης από το 1868 ξεκίνησε την πορεία της.Στο επίσημο site της Corfu, New York με δήμαρχο τον Todd Skeet βρίσκουμε ήδη τον προϋπολογισμό του 2011-12 (ισοσκελισμένο), αλλά και παλιές φωτογραφίες της Νεοϋορκέζικης Κέρκυρας.

Διαθέτει δημόσια βιβλιοθήκη (με ελεύθερο Wi-Fi και 6 υπολογιστές), ενώ οι κάτοικοι που απουσιάζουν από την πόλη μπορούν να αιτηθούν στην αστυνομία να μπει σπίτι και να ελέγξει την περιουσία τους για κλοπές στο διάστημα της απουσίας τους.

Στα πολιτιστικά γεγονότα, 29 Ιανουαρίου 2012 είναι η γιορτή Winterfest, με προσκοπικές εκδηλώσεις, ice skating (εφόσον ο καιρός το επιτρέπει) ομιλία για την ιστορία του θεάτρου στην Κέρκυρα, μουσική από τοπικά συγκροτήματα, αλλά και barbecue & pizza στην βιβλιοθήκη και τον καθολικό ναό (ντόμο) της πόλης.

Let's emigrate!


Βασίλης Κρουστάλλης


Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News