Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το σύστημα πιστοποίησης μουσικών του Trinity College του Λονδίνου έρχεται στην Κέρκυρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το σύστημα πιστοποίησης μουσικών δεξιοτήτων του Trinity College του Λονδίνου έρχεται στην Κέρκυρα. Εξεταστικό κέντρο του παγκοσμίου αναγνώρισης συστήματος η Παλαιά Φιλαρμονική H Φιλαρμονική Εταιρία Κερκύρας, εορτάζουσα φέτος τα 175 συνεχούς λειτουργίας της ως μουσικού εκπαιδευτικού οργανισμού, έχει την ιδιαίτερη χαρά να προσφέρει στους μαθητές και σπουδαστές της μουσικής στο νησί μας μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία με γνώμονα την εξέλιξή τους στον χώρο της μουσικής. Πιο συγκεκριμένα, από τη φετινή σχολική χρονιά η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας λειτουργεί και ως εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης μουσικών δεξιοτήτων του Trinity College του Λονδίνου.

Το Trinity College λειτουργεί ως διεθνές εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης μουσικών δεξιοτήτων από το 1877 και για τον λόγο αυτό έχει αποκτήσει διεθνή εμβέλεια και αναγνώριση. Κάθε χρόνο πάνω από 700.000 υποψήφιοι λαμβάνουν μέρος στις διαβαθμισμένες εξετάσεις του σε ένα διεθνές δίκτυο εξήντα χωρών. Οι εξετάσεις αυτές επικεντρώνονται στη διαβαθμισμένη πιστοποίηση των δεξιότητων των υποψηφίων, όπως προκύπτουν από την εξεταστέα ύλη των εγκεκριμένων εγχειριδίων του Trinity College. Η διαβάθμιση των μουσικών δεξιοτήτων στο σύστημα αυτό αποτελείται από μια εισαγωγική και οκτώ βαθμίδες αυξανώμενων απαιτήσεων. Στην Ελλάδα προσφέρονται οι επτά από τις βαθμίδες αυτές για όλα τα μουσικά όργανα και για τη σύνθεση.

Το σύστημα πιστοποίησης μουσικών του Trinity College του Λονδίνου έρχεται στην Κέρκυρα

Η κατοχή από τον υποψήφιο των πιστοποιημένων βαθμίδων 6 ή 7 δίνει τη δυνατότητα απευθείας εισαγωγής σε πανεπιστήμια μουσικής του εξωτερικού. Στις εξετάσεις του Trinity College μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε, χωρίς να είναι ανάγκη να σπουδάζει στη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας, η οποία είναι το εξεταστικό κέντρο της περιοχής. Τα εξέταστρα και τα έξοδα για τα εγχειρίδια θα καταβάλλονται απευθείας στο Trinity College. Με την πρωτοβουλία της αυτή η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας επιθυμεί να δώσει μια ακόμη διέξοδο στα μουσικά ζητήματα της Ελλάδας, ιδιαιτέρως σε σχέση με τις σπουδές στα μουσικά όργανα, καθώς και να δώσει ορισμένες νέες ευκαιρίες στην επαγγελματική εξέλιξη των μουσικών του νησιού μας, αλλά και εκτός αυτού. 

Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα πιστοποίησης και τις απαιτήσεις του μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να λάβει από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας (Νικηφόρου Θεοτόκη 10, τηλ. 26610-39289) κατά τις απογευματινές ώρες.

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News