Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το νέο Μουσείο Ελαιολάδου Enotis στο Βίστωνα της Κέρκυρας

To Σάββατο 2 Απριλίου 2022 εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ελαιόλαδου Enotis στο Βίστωνα της Κέρκυρας.

Η μόνιμη έκθεση αποτελείται κυρίως από εργαλεία και μηχανήματα των ελαιώνων και του ελαιουργείου της οικογένειας. Μέσα από την εκθεσιακή αφήγηση παρουσιάζεται η ελαιοκομία και η ελαιουργία στην Κέρκυρα κατά την προβιομηχανική αλλά και κατά την περίοδο της εκμηχάνισης. Στόχος είναι το Μουσείο Ελαιόλαδου ENŌTIS να συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και κοινωνίας στην οποία βρίσκεται, και να προσφέρει στους επισκέπτες του μια εμπειρία που θα τους συνδέει με τον τόπο και την παράδοση.

Το νέο Μουσείο Ελαιολάδου Enotis στο Βίστωνα της Κέρκυρας

Τη μουσειολογική μελέτη και επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβε η συνεργάτιδα των Μουσειακών Συλλογών Ιονίου Πανεπιστημίου και μουσειολόγος, κ. Μαρία Τσούκα. Το εποπτικό υλικό της έκθεσης σχεδιάστηκε από την γραφίστρια, κ. Φιλένη Λοράνδου, και το φωτογραφικό υλικό από την ύπαιθρο της Κέρκυρας που το συνοδεύει, παραχωρήθηκε από τον ερευνητή κ. Σπύρο Γαούτση.

Το νέο Μουσείο Ελαιολάδου Enotis στο Βίστωνα της Κέρκυρας

Με γνώμονα τις συμμετοχικές προσεγγίσεις που στοχεύουν στην ενεργό εμπλοκή με τις κοινότητες και τη δημιουργία μόνιμων δεσμών με αυτές, το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου συνέβαλε στη δημιουργία του σε συνεργασία με τα μέλη της οικογένειας Κωνστάντη,

Πηγή: ionio.gr

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News