Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το Μουσείο Σολωμού δε θα λειτουργεί και τον Σεπτέμβριο

Tο Μουσείο Σολωμού που εδρεύει στα Μουράγια θα παραμείνει κλειστό και το Σεπτέμβριο λόγω των πολύμηνων εργασιών κτιριακής ανακαίνισής του, οι οποίες παρατάθηκαν παρά τον αρχικό σχεδιασμό. Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών ζητά συγγνώμη από τους επισκέπτες και τους μελετητές για την απρόβλεπτη παράταση των εργασιών και ελπίζει στην κατανόησή τους. 

 Λίγα Λόγια για το Μουσείο 

Είναι γνωστό ότι ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός έζησε κατά τα περισσότερα χρόνια της ζωής του και μέχρι του θανάτου του (1798-1857) στην Κέρκυρα όπου έγραψε το μεγαλύτερο αλλά και σπουδαιότερο μέρος του έργου του συμπεριλαμβανομένων και των "Ελεύθερων Πολιορκημένων". Το σπίτι όπου έζησε, έγραψε και πέθανε ο ποιητής, αφού καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, αναστηλώθηκε αργότερα και εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι σήμερα. Στο σπίτι του Σολωμού ιδρύθηκε από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών και λειτουργεί ως "Μουσείο Σολωμού" το Κέντρο Σολωμικών Σπουδών. 

Στο Μουσείο φυλάσσεται το γραφείο του ποιητή και ένα μικρό αυτόγραφό του. Παράλληλα εκτίθεται φωτογραφικό υλικό, αναφερόμενο στους χώρους, στα πρόσωπα και στα γεγονότα που έχουν σχέση με τη ζωή, το έργο, και την εποχή του Σολωμού. Υπάρχει επίσης πλούσια Σολωμική βιβλιοθήκη, η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται και η οποία περιλαμβάνει όλες τις παλαιές εκδόσεις του "Ύμνου εις την Ελευθερίαν", αλλά και σειρά προσωπογραφιών του Ποιητή και των μελών της λεγόμενης Σολωμικής Σχολής.

Image

Πηγή: Δήμος Κερκυραϊων, http://www.corfu.gr

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News