Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα του Πέλεκα

Τα ηλιοβασιλέματα της Κέρκυρας καταφέρνουν να «ταξιδεύουν» το νου, τη ψυχή και τα μάτια όχι μόνο των χιλιάδων επισκεπτών της αλλά των ντόπιων. Τα ξεχωριστά ηλιοβασιλέματα της έχουν απαθανατιστεί άπειρες φορές μέσα από φωτογραφικούς φακούς και κινητά τηλέφωνα και οι φωτογραφίες αυτές έχουν κάνει τον γύρω του κόσμου κυρίως από τα social media.

Αυτό  που διεκδικεί τις δάφνες του καλύτερου ηλιοβασιλέματος σε όλο το νησί των Φαιάκων είναι αυτό του Πέλεκα. Ο Πέλεκας είναι ένα παραδοσιακό χωριό με τα στενά σοκάκια και είναι χτισμένος στην κορυφή ενός κατάφυτου λόφου. 

Το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα του Πέλεκα

Περισσότερο γνωστός είναι για το Παρατηρητήριο του Κάιζερ ή όπως είναι πιο γνωστό ο «θρόνος» του Κάιζερ. Πρόκειται για μια τοποθεσία με πανοραμική θέα και εκεί όπου πάρα πολύς κόσμος  επιλέγει να απολαύσει το ειδυλλιακό  ηλιοβασίλεμα. 

Σ’ αυτό το σημείο ο αυτοκράτορας της Γερμανίας Γουλιέλμος ο Β΄ επέλεγε να απομονώνεται για να δραπετεύει από την καθημερινότητα και να χαλαρώνει. Ο πέτρινος θρόνος του βρίσκεται σε υψόμετρο 270 μέτρων από τη θάλασσα. 

Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό το ηλιοβασίλεμα του Πέλεκα; ο κατάφυτος λόφος με τα κυπαρίσσια, τα πεύκα και τα ελαιόδεντρα μαζί με το απέραντο γαλάζιο και τα χρώματα του ήλιου που δύει συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό. 

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Φωτογραφία: Ένντυ Κασταμονίτης

Corfuland Live Webcams

Ακταίον Κέρκυρα

Λεωφ. Δημοκρατίας, Παλαιό Φρούριο

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News