Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το "Ιατρείο" της Κέρκυρας κινδυνεύει

ImageΤο ‘Ιατρείο’ της Κέρκυρας κινδυνεύει

Η πρόεδρος της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας  Δρ. Μαρία Μάνδυλα-Κουσουνή (Παιδίατρος, Ιστορικός) προσκαλεί τους Κερκυραίους  με το παρακάτω μήνυμα να δώσουν το "παρών"και να στηρίξουν πολύπλευρα το Ιατρείο Κέρκυρας.

 <<Το ‘Ιατρείο’ της Κέρκυρας, που επί 113 χρόνια έμεινε μια πόρτα ανοικτή για κάθε συμπολίτη μας, έχει ζωή ακόμη δύο μήνες. Τα έξοδα, που κυρίως περιλαμβάνουν μισθοδοσία νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, αναλώσιμο υλικό, λειτουργικά έξοδα και φορολογία ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα από δωρεές, κουπόνια, εκδηλώσεις και ενοίκια. Ας σημειωθεί ότι το πιο σημαντικό έσοδο του ‘Ιατρείου’ από το κληροδότημα Δαλιέτου, στο οποίο διαχειριστής είναι ο Δήμος, για την περσινή χρονιά είχε μηδενική απόδοση!

Θα είναι στίγμα για την Κέρκυρά μας και για τον πολιτισμό της, για την προσφορά γενικά στον άνθρωπο, ο φάρος αυτός της προσφοράς, του εθελοντισμού και της αγάπης να σβήσει ύστερα από ένα αιώνα παρουσίας. Το κενό θα είναι μεγάλο, μετά και τη μεταφορά του Νοσοκομείου εκτός της πόλης.


Επειδή είμαστε σίγουροι ότι η ευαισθησία των Κερκυραίων δεν θα επιτρέψει, παρόλο που οι καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, το ‘Ιατρείο,’ που πάνω από ένα αιώνα υπήρξε μια πόρτα ανοικτή, μια ζεστή αγκαλιά, μια θαλπωρή για κάθε συμπολίτη μας, που είχε την ανάγκη του, να κλείσει, ζητάμε τη συμπαράσταση και τη βοήθεια σας με οποιοδήποτε τρόπο. Ένας χώρος προσφοράς έχει ανάγκη και τη δική μας προσφορά για να μπορεί να επιβιώσει και να προσφέρει και το ‘Ιατρείο’ πρέπει και επιβάλλεται να μείνει για πάντα ανοικτό, ένα φιλόξενο αραξοβόλι για κάθε συνάνθρωπό μας, που έχει την ανάγκη του.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα δηλώσετε «παρών» σ’ αυτό το προσκλητήριο του χρέους προς την Κέρκυρά μας και τον πολιτισμό της, σ’ αυτή τη φωνή αγωνίας μας. Γιατί η αγάπη και η ευαισθησία των Κερκυραίων απέδειξαν σε χρονικό διάστημα πάνω από ένα αιώνα ότι μπορούν να αντέξουν και στα δύσκολα και να διατηρήσουν τους θεσμούς αναλλοίωτους μέσα στο χρόνο.

Η βοήθειά μπορεί να είναι πολύπλευρη και είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε, αφού το ‘Ιατρείο’ της Κέρκυρας είναι υπόθεση του πολιτισμού της και κατ’ επέκταση υπόθεση όλων μας!! >>

Η πρόεδρος της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας

Δρ. Μαρία Μάνδυλα-Κουσουνή

Παιδίατρος, Ιστορικός

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News