Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το Γυμνάσιο Λευκίμμης στη Σιένα με το Erasmus

Μετά την τόσο πλούσια σε ερεθίσματα και εμπειρίες κινητικότητα στη Σικελία ( 4-8/10/2021), στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+ 2020-1-EL01-KA201-078757 και τίτλο «Modern Odysseys: Τravels, dreams and goals in the Mediterranean sea», με συντονιστή την Περιφερειακή Δ/νση Ιονίων νήσων, το Γυμνάσιο Λευκίμμης στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + :2019-1-PT01-KA229-060728_5 και τίτλο «WE SHARE ONE FUTURE: LEARNING AND ACTING TO TRANSFORM»  θα βρεθεί ξανά στην Ιταλία, στη Σιένα το χρονικό διάστημα 18.10.21 – 22.10.21. 

Από τη Σικελία, οι έξι μαθητές που συμμετείχαν μαζί με τους τρεις συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, αν και γοητεύτηκαν από τη χώρα των Σειρήνων, αξιοποίησαν διάφορους  μηχανισμούς διαφυγής, που ανακάλυψαν μέσα από ενδιαφέρουσες θεατρικές δραστηριότητες και κατάφεραν να γυρίσουν όχι μόνο ¨σώοι¨ πίσω στην πατρίδα τους, αλλά και περισσότερο σοφοί από τη διαπολιτισμική εμπλοκή τους με τους εταίρους, από την Ιταλία και τη Μάλτα, αλλά και από τις πλούσιες περιηγήσεις σε αρχαία θέατρα, αρχαίους ναούς και μαγευτικές τοποθεσίες: Scopelo, Castellammare del Golfo,Trapani,Erice,

Στη Σιένα οι έξι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, μετά το καλωσόρισμα στο δημοτικό σχολείο και την επίδειξη μόδας από ανακυκλώσιμα υλικά, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πόλη, και στο βασικό της αξιοθέατο, τον καθεδρικό ναό, καθώς επίσης και να περιηγηθούν στις πηγές της Σιένα αλλά και στην «κοιλάδα του διαβόλου» το γεωθερμικό φυσικό πάρκο αλλά και στο μουσείο Santa Maria della scala στη διαδρομή του νερού. Οι περιηγήσεις θα ολοκληρωθούν με την εκδρομή στο Val d’ Orcia et Pienza.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το δημαρχείο, το γεωθερμικό εργοστάσιο ηλεκτρισμού Larderello, το  Abbazia di San Calgano και  το Contrata della Chiocciola.

Το Γυμνάσιο Λευκίμμης στη Σιένα με το Erasmus

Ξεχωριστή στιγμή του προγράμματος θα αποτελέσουν οι παρουσιάσεις με τις δραστηριότητες που έχει  υλοποιήσει η κάθε χώρα με θεματική «Ρύπανση», ενώ η χώρα υποδοχής θα παρουσιάσει τις διδακτικές πρακτικές ενός οικολογικού σχολείου μέσω βιντεοπαιχνιδιών και άλλων στρατηγικών μάθησης μέσω βίντεο, παρέχοντας παράλληλα σε όλους τους συμμετέχοντες τη δυνατότητα εκμάθησης της δημιουργίας video μέσα από ένα ανάλογο εργαστήρι!

Κοντά σε αυτά, θα πρέπει να αναφέρουμε και το σεμινάριο από το τμήμα φυσικών επιστημών, Γης και περιβάλλοντος της Σιένα που θα συντονίσει το πράσινο σχολείο της Τοσκάνη αλλά και το εργαστήρι «Βιώσιμη αλιεία» που θα υλοποιήσουν οι καθηγητές του τμήματος φυσικών επιστημών και περιβάλλοντος της Σιένα. Ταυτόχρονα, θα διεξαχθεί διάσκεψη και εργαστήρι Boraciferous shower heads/geysers.

Βέβαια, στην όμορφη αυτή διαδρομή δε θα απουσιάσουν και οι χαλαρές στιγμές με ψώνια στο εβδομαδιαίο τοπικό παζάρι και γεύματα σε ξεχωριστά εστιατόρια. 

Η απόκτηση γνώσεων, εμπειριών και αναμνήσεων θα ολοκληρώσει τον κύκλο της με την ανάλυση και αξιολόγηση του προγράμματος αλλά και με το αποχαιρετιστήριο δείπνο στο Contrada della chiocciola.                

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News