Τι παίζει Σήμερα

Ionian Wikithon 2022, 14-20/05/2022

Ώρα έναρξης: 05:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το Γυμνάσιο Λευκίμμης πετά ξανά με τα φτερά του Erasmus+ για Εσθονία

Δυναμική επανεκκίνηση του προγράμματος Eco Friendly Robotics με ένα πολλά υποσχόμενο ταξίδι στην Εσθονία, μια χώρα που έχει επενδύσει αρκετά στην εκπαίδευση και έχει αξιοποιήσει  σε μεγάλο βαθμό τις Νέες Τεχνολογίες, ακολουθώντας το παράδειγμα της Φιλανδίας.

Το ταξίδι αυτό, με τις ποικίλες μορφωτικές δραστηριότητες, τις ενδιαφέρουσες πολιτισμικές ανταλλαγές και το δημιουργικό εργαστήρι Ρομποτικής αναμφισβήτητα θα αποτελέσει πηγή πλούσιων ερεθισμάτων και πολύτιμων εμπειριών τόσο για τους 4 μαθητές, όσο και για τους 3 εκπαιδευτικούς συνοδούς του σχολείου μας.

Το Γυμνάσιο Λευκίμμης πετά ξανά με τα φτερά του Erasmus+ για Εσθονία

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της χώρας και να το απολαύσουν μέσω διαφόρων τοπικών μύθων και άλλων θρύλων, αλλά και με τη ξενάγηση στο Μεσαιωνικό Κάστρο του Kuressaare.

Παράλληλα, η διαγωνιστικού χαρακτήρα εμπλοκή των μαθητών μας στο εργαστήριο Ρομποτικής αλλά και στο εργαστήριο επίλυσης προβλημάτων,αναφορικά με τη δυναμική των έξυπνων πράσινων δρόμων,ευελπιστούμε πως θα κεντρίσει το ενδιαφέρον τους και πως θα τους ωθήσει σε περαιτέρω προβληματισμούς, που ήδη ξεκίνησαν, καθώς προετοίμαζαν τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους «Green roads», προκειμένου να προσανατολιστούν σε ένα αειφόρο μέλλον! 

Τέλος τόσο η  επίσκεψη στο Tallinn, στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, όσο και η επίσκεψη στο μεγαλύτερο από τα 2000 νησιά της χώρας, το Saaremaa με επίκεντρο τo Kuressaare και την ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτό, θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν το ίδιο καλά τον αστικό αλλά και τον αγροτικό άξονα της πράσινης χώρας με ένα μοναδικό αξιοθέατο στον κόσμο, τον κρατήρα Καάλι .

Ο κρατήρας αυτός, με διάμετρο  120 μέτρα και βάθος 22 μέτρα, δημιουργήθηκε πριν 3500 χρόνια, όταν ένας γιγάντιος μετεωρίτης διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα και λίγα μόνο κομμάτια του έπεσαν στην περιοχή, δημιουργώντας μια υπέροχη φυσική ομορφιά.

 Μια μοναδική εμπειρία διαφαίνεται ξανά μπροστά στους συμμετέχοντες που φαίνονται έτοιμοι να την αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο χωρίς να χάσουν ούτε μια στιγμή από τις τόσο όμορφες στιγμές που τους περιμένουν! 

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News