Προσφορές

Κανένα γεγονός
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών υποδέχεται μαθητές και καθηγητές Erasmus+ από την Ευρώπη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών υποδέχεται μαθητές και καθηγητές Erasmus+ από την Ευρώπη

Το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών Κέρκυρας υποδέχεται μαθητές και καθηγητές από 6 Ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. 

Το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών Κέρκυρας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + θα υποδεχθεί μαθητές και καθηγητές από τις συνεργαζόμενες χώρες: Ιταλία, Γαλλία, Πολωνία, Ισπανία, Ρουμανία και Πορτογαλία.

Το Erasmus+ είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020. Στοχεύει στην ανάδειξη των δεξιοτήτων, της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των συμμετεχόντων χωρών, οι μαθητές του σχολείου των Περουλάδων θα φιλοξενήσουν στα σπίτια τους, τους μαθητές των Ευρωπαϊκών σχολείων κερδίζοντας πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον τους ως πολίτες αυτού του κόσμου.

Το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών υποδέχεται μαθητές και καθηγητές Erasmus+ από την Ευρώπη

Οι καθηγητές και οι μαθητές όλων των σχολείων κατά την εβδομάδα 6-12/12/2015 θα βρίσκονται καθημερινά σε χώρους του Γυμνασίου όπου θα πραγματοποιούν κοινά project στη Γαλλική γλώσσα με βασικό θέμα «Η θέση μου στο σχολείο» καθώς και το πώς οι μαθητές όλων των χωρών φαντάζονται και σχεδιάζουν το «ιδανικό» σχολείο. 

Οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν μουσικές εκδηλώσεις στο χώρο της φιλαρμονικής Σκριπερού, καλλιτεχνική εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο Βελονάδων με παραδοσιακούς χορούς, αθλητικές εκδηλώσεις στους Αυλιώτες και θα ξεναγήσουν τους καλεσμένους τους σε ιστορικά μέρη της Κέρκυρας.

Μέσα από το πρόγραμμα, οι μαθητές των σχολείων θα μπορέσουν συναναστραφούν με ντόπιους γνωρίζοντας τον πολιτισμό και την κουλτούρα τους, να συνεργαστούν με μαθητές και με εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών, να κάνουν πρακτική στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και κυρίως των Γαλλικών που είναι η γλώσσα συνεργασίας του συγκεκριμένου προγράμματος αλλά και στην πρωτόγνωρη για πολλά παιδιά εμπειρία του να ζούνε μόνα τους για μια εβδομάδα κατά τη φιλοξενία τους σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από εκείνο του σπιτιού τους.

Καλωσορίζουμε τους φίλους μας από όλη την Ευρώπη και τους ευχόμαστε μια ευχάριστη και δημιουργική διαμονή.

Η ομάδα του Erasmus+

Του Γυμνασίου Αμφιπαγιτών Κέρκυρας

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News