Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

To Ελεύθερο Πανεπιστήμιο για 4η χρονιά ξεκινά μαθήματα, 02/03/2015

To Ελεύθερο Πανεπιστήμιο για 4η χρονιά ξεκινά μαθήματα, 02/03/2015

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, σε συνεργασία με την Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων Κέρκυρας θα λειτουργήσει το θεσμό του Ελεύθερου Πανεπιστημίου. 

Πρόκειται για μία προσπάθεια εκλαΐκευσης του επιστημονικού λόγου για να είναι προσιτός στο ευρύ κοινό, πάνω σε θέματα που άπτονται της σχέσης της Εκκλησίας με την Νεοελληνική Ταυτότητα, την επιστήμη, την ιστορία, τον πολιτισμό. Το φετινό θέμα, όπως ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, σε ειδική σύναξη που έγινε για τα μέλη της Ενώσεως και στην οποία ευλόγησε, εκτός των άλλων, και την βασιλόπιτα, θα έχει ως γενικό άξονα την ταυτότητά μας μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νεκτάριος η τοπική Εκκλησία δίνει βαρύτητα στην κατάρτιση των ανθρώπων και στην καλλιέργεια ελεύθερου πνεύματος, το οποίο αποτελεί κλειδί για την όλη συνάντηση της Εκκλησίας με την κοινωνία μας. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Αναστασία Σαλή- Παπασαλή.

 

Τα μαθήματα του Πανεπιστημίου θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2), με εισηγητή τον Δρ. Θεολογίας, Εκπαιδευτικό και Συγγραφέα π. Αλέξανδρο Καριώτογλου, ο οποίος θα μιλήσει στο θέμα

" Η ορθόδοξη ταυτότητα και το Ισλάμ στην εποχή μας".

Ο ομιλητής δίδαξε στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση, για τρία χρόνια στη Θεολογική Σχολή Αγίου Ανδρέου στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας καθώς και για οκτώ χρόνια στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας. Έχει συγγράψει 10 βιβλία επιστημονικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, μέρος του συλλογικού συγγράμματος του Θεολογικού Τμήματος για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ένα σημαντικό αριθμό άρθρων. Για το βιβλίο του "Ορθοδοξία και Ισλάμ" έχει τιμηθεί με το Α΄ βραβείο "Αμπντί Ιπεκτσί". Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News