Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γηριατρικής και Νευροεκφυλιστικών Ερευνών είναι γεγονός

Το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γηριατρικής και Νευροεκφυλιστικών Ερευνών «GeNeDis 2020»  είναι γεγονός 

Με 3660 εγγεγραμμένους συμμετέχοντες, επιστήμονες και ερευνητές, ξεκινά σήμερα και επίσημα, το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γηριατρικής και Νευροεκφυλιστικών Ερευνών «GeNeDis 2020» με τίτλο «Υγεία στη γήρανση και ψυχική ευεξία στη νέα ψηφιακή εποχή», που θα ολοκληρωθεί στις 11 Οκτωβρίου 2020 .

Τ

Το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γηριατρικής και Νευροεκφυλιστικών Ερευνών είναι γεγονός

ο GeNeDis 2020, που είναι υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, διοργανώνεται από το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ηλεκτροφυσιολογίας Ανθρώπου (BIHELab ) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, με συνδιοργανωτές το Ίδρυμα Έρευνας & Τεχνολογίας (ΙΤΕ), το Ερευνητικό Κέντρο Υπολογιστικών Βιοδεικτών (RCCBm) και τo Εργαστήριο CARGO του Πανεπιστημίου Wilfried Laurier.

Προοίμιο στο πλαίσιο της έναρξης του 4ου Παγκοσμίου Συνεδρίου στην Γενετική, Γηριατρική και στην Έρευνα Νευροεκφυλιστικών Νόσων (GeNeDis 2020), ήταν η χθεσινή επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε η «Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στην Αλτσχάιμερ» (HIAAD.org) που αποτελείται από ομάδα Ελλήνων ερευνητών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (ΗΠΑ) και επιστήμονες του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab) του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τη χθεσινή ημερίδα, στην οποία προέδρευαν ο πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab) του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος και ο επικεφαλής του Κέντρου Αριστείας Ιατρικής Ακριβείας για την Νόσο Alzheimer του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (ΗΠΑ), καθηγητής Κωνσταντίνος Λυκέτσος, με αντιπροέδρους της έδρας τον δρ. Ιωάννη Ταρνάνα, Senior Fellow for Equity in Brain Health στο Global Brain Health Institute (Trinity College Dublin) και την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (ΗΠΑ), Βασιλική Μαχαιράκη, χαιρέτησαν, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Η Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στην νόσο Αλτσχάιμερ(ΗΙΑΑD), είναι μια πρωτοβουλία διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν στο εξωτερικό και στη χώρα μας και μας κάνει όλους περήφανους. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση θα σταθούν αρωγοί στο έργο της συμβάλλοντας στην ανάδειξη της πρωτοβουλίας αυτής και στη διευκόλυνση των δράσεων της. Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Ενάντια στην νόσο Αλτσχάιμερ (ΗΙΑΑD) » ανέφερε, μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό της, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Από την πλευρά της  και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως,  σε ανάρτησή της σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «50 εκ. οι πάσχοντες από Αλτσχάιμερ στον κόσμο, 200 χιλιάδες στην Ελλάδα με πρόβλεψη για σημαντική αύξηση στο μέλλον. Η ανάγκη μελέτης, αποτύπωσης, πρόληψης, αντιμετώπισης της νόσου, αλλά και περαιτέρω υπηρεσιών και φροντίδας των πασχόντων και των οικογενειών τους αδήριτη. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στη νόσο Αλτσχάιμερ για την έρευνα και τη δράση!».

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Υγείας,  μετά τη χθεσινή παρουσίαση, της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Αλτσχάιμερ» (HIAAD.org,), επικρότησε στο πλαίσιο των δράσεων της, τη λειτουργία του Ψηφιακού Μητρώου Άνοιας (Brain Registry) που έχει αναπτυχθεί από το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής & Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και την υιοθέτηση βέλτιστων προδιαγραφών και πρακτικών για τα Ιατρεία Μνήμης, τις Νευροψυχιατρικές και Γηριατρικές μονάδες του Υπουργείου από το Κέντρο Αριστείας Ιατρικής Ακριβείας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ενώ διερευνά τις διαδικαστικές λεπτομέρειες για την εισαγωγή και των δύο δράσεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο στην Γενετική, Γηριατρική και στην Έρευνα Νευροεκφυλιστικών Νόσων (GeNeDis 2020), που ανοίγει σήμερα το απόγευμα σε όλους τους συμμετέχοντες τις πύλες του, θα απευθύνουν χαιρετισμό, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, Γεώργιος Στεργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων νήσων, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής συνοχής , Κώστας Ζορμπάς, ο  κυβερνητικός βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός και ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου καθηγητής Ανδρέας Φλώρος.

"Το Παγκόσμιο συνέδριο GeNeDis αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της ραγδαίας αναπτυσσόμενης ερευνητικής δυναμικής που διαμορφώνεται πλέον στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ένα περιφερειακό, πολυνησιωτικό Α.Ε.Ι. το οποίο αποδεικνύει ότι η ερευνητική αριστεία είναι εφικτή με συστηματική δουλειά και ρεαλιστικό στρατηγικό σχεδιασμό. Τα μεγέθη του συνεδρίου - πάνω από 3600 συμμετέχοντες - το εντάσσουν στον χάρτη των πλέον σημαντικών επιστημονικών διοργανώσεων παγκοσμίως. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι η ίδρυση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στο Αλτσχάιμερ αποτελεί το αποτέλεσμα των προσπαθειών του Καθηγητή του Ιδρύματός μας, κ. Παναγιώτη Βλάμου στον τομέα της νευροεπιστήμης. Τεκμηριώνει δε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι το μέλλον της ερευνητικής αριστείας σε μεγάλο βαθμό διαμορφώνεται εντός ενός διεπιστημονικού πλαισίου. Αυτήν ακριβώς την οπτική, αλλά και αναπτυξιακή προσέγγιση υιοθετεί και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της στρατηγικής, ακαδημαϊκής του ανάπτυξης" ανέφερε από την πλευρά ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος.

 

Corfuland Live Webcams

Off Town

Άνω Πυργί, Ύψος

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Spyros Seaside Bar Restaurant Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητούνται συνεργάτες από το κατάστημα εστίασης Zisimos 16.06.26
  2. Ζητείται βοηθός κουζίνας από το Cafe Restaurant Faliraki 16.06.26
  3. Ζητούνται σερβιτόρες/οι από το Konstantina Apartments 16.06.26
  4. Ζητούνται πωλητές/τριες από την Funky Buddha 16.06.26
  5. Ζητείται προσωπικό από το εστιατόριο Peperi 16.06.26
  6. Ζητείται προσωπικό φαρμακείου 16.06.26
  7. Πωλείται στούντιο στη Γαρίτσα 16.06.26
  8. Ζητείται οδηγός από την εταιρεία Stay Cool Κ.Κρεμμύδας και ΣΙΑ ΕΕ 16.06.26
  9. Ζητείται υπάλληλος γραφείου από την εμπορική εταιρία φρούτων και λαχανικών Σπυρίδων Κ. Σπίγγος ΑΕ 16.06.26
  10. Ζητείται προσωπικό για το κατάστημα Greek Harmony στην παλιά πόλη 16.06.26
  11. Ζητείται άτομο για μπουφέ και κρύα κουζίνα 16.06.26
  12. Ζητείται Front Office/Receptionist από την εταιρεία Roula Rouva Forbes Global Properties 16.06.26
  13. Ζητούνται οδηγοί από την Acs Courier 16.06.26
  14. Ζητείται σερβιτόρος/α από το Ark kitchen bar στον Άγιο Γόρδιο 15.06.26
  15. Ζητείται προσωπικό από την επιχείρηση Κρητικός 15.06.26
  16. Ζητούνται διανομείς στην Wolt 15.06.26
  17. Πωλείται υπέργεια πισίνα 15.06.26
  18. Ζητούνται νέοι/ες για τις θέσεις του barista και του service για καφέ στη πόλη 15.06.26
  19. Ζητείται καμαριέρα για το Hermes Xenon στο κέντρο της πόλης 15.06.26
  20. Ζητείται οδηγός από την βιοτεχνία πάγου Ice maker 15.06.26
  21. Ζητείται προσωπικό από το Δέσποινα Bakery House 15.06.26
  22. Ζητείται υπάλληλος από τουριστικό κατάστημα στη παλαιά πόλη 15.06.26
  23. Ζητείται προσωπικό για τα Play ΟΠΑΠ στο Κοντόκαλι και την Λευκίμη 15.06.26
  24. Πρακτορείο αλλοδαπών παρέχει προσωπικό 15.06.26
  25. Ζητείται καμαριέρα από το ξενοδοχείο Ατλαντίς 15.06.26
  26. Ζητείται καμαριέρα 15.06.26
  27. Ζητείται άτομο για τη θέση του ταμείου 15.06.26
  28. Ζητείται ψήστης/τυλιχτής για την ψησταριά ο Σπύρος στου Τζάβρου 15.06.26
  29. Ζητείται προσωπικό κουζίνας σε εστιατόριο στην πόλη 15.06.26
  30. Ζητείται πωλήτρια/πωλητής από το κατάστημα Optoface 15.06.26