Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το 3ο ΓΕΛ και το πρόγραμμα Erasmus+

ΤΟ 3o ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ KA121

Συνεχίζοντας την παράδοση στην πραγματοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+, ολοκλήρωσε ένα ακόμα σχέδιο συνεργασίας και ανταλλαγής με Ευρωπαϊκό σχολείο με απόλυτη επιτυχία. Συγκεκριμένα από 8 έως 13 Μαΐου υποδεχθήκαμε και φιλοξενήσαμε 16 μαθητές συνοδευόμενους από 3 καθηγήτριες από το σχολείο Ibn Mucana της πόλης Cascais η οποία βρίσκεται 20 λεπτά από τη Λισαβόνα. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από μαθητές/τριες του σχολείου και ταυτόχρονα συμμετείχαν σε πλήθος δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του προγράμματος με θέμα: ‘’Two countries ,the same objectives?’’

Μετά τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε η ομάδα Erasmus+ του 3 ου ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, την πρώτη μέρα επίσκεψής τους στο σχολείο (παραδοσιακοί χοροί από μαθήτριες ντυμένες με τοπική φορεσιά και προσφορά τοπικών προϊόντων), οι μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα, έκαναν πειράματα στο εργαστήριο χημείας του σχολείου ,παρουσίασαν εργασίες τους σε θετικά μαθήματα και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους όπως και την περιοχή στην οποία εδρεύει το σχολείο τους. Τις επόμενες μέρες επισκέφθηκαν μουσεία (Αρχαιολογικό Μουσείο, Ασιατικής Τέχνης), αρχαιολογικούς χώρους και περιηγήθηκαν στο βόρειο τμήμα του νησιού. Έγιναν δεκτοί από τη Δημοτική Αρχή, την οπoία εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Μεταλληνός Δημήτριος, ο οποίος τους προσέφερε δώρα φιλοξενίας.

Το 3ο ΓΕΛ και το πρόγραμμα Erasmus+

Οι εταίροι διασκέδασαν και αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι η εβδομάδα αυτή υπήρξε άκρως εποικοδομητική και για τα δυο συνεργαζόμενα μέρη τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και των 2 σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα , ενδυναμώνοντας τις σχέσεις τους, ανοίγοντας ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των δύο σχολείων, επιβεβαιώνοντας έτσι και τους στόχους υλοποίησης των προγραμμάτων Erasmus+.

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News