Προσφορές

Κανένα γεγονός
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

To 1o Δημοτικό Σχολείο στη Νορμανδία με Erasmus

ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS

Oι μαθητές/-τριες των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν για πρώτη φορά από κοντά και να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας σε συνεργασία με το σχολείο  Fracasse  της  πόλης Ντοβίλ (Deauville) της Νορμανδίας υποδέχθηκε τους Γάλλους μαθητές/-τριες στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος Erasmus +.  Συγκεκριμένα, την Τρίτη 2 Μαΐου 2022 οι μαθητές/-τριες των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν για πρώτη φορά από κοντά και να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες μια και το πρόγραμμα RESPEPS, στο οποίο συμμετέχουν έχει ως στόχο την προβολή του σεβασμού και της αλληλεγγύης μέσα από τα ιδανικά του αθλητισμού. Για το λόγο αυτό, την τελετή υποδοχής που οργανώθηκε στο χώρο του σχολείου, τίμησε με την παρουσία της η Κερκυραία Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής Μαρία Γεωργάτου η οποία συνομίλησε μαζί τους και πρόβαλε τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.

To 1o Δημοτικό Σχολείο στη Νορμανδία με Erasmus

Ακολούθησε απογευματινή εκδήλωση  στο σχολείο μας κατά την οποία η γαλλική αποστολή  γεύτηκε τοπικά εδέσματα, τα οποία πρόσφεραν οι γονείς των παιδιών και απόλαυσε    σύνολο της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος, το οποίο πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση.

Το πρόγραμμα όλης της εβδομάδας περιλάμβανε αθλητικές δραστηριότητες. Πρώτα, οι μαθητές/-τριες συμμετείχαν στο φεστιβάλ κρίκετ που διοργάνωσε στην πλατεία Λιστόν με μεγάλη επιτυχία η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ στην Κέρκυρα. Στη συνέχεια το μπάσκετ, το beach volley και το ποδόσφαιρο είχαν τη τιμητική τους. Χάρη στην ευγενική προσφορά του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας (Ν.Α.Ο.Κ.), οι μικροί/-ες μαθητές/-τριες είχαν τη δυνατότητα να σαλπάρουν κάνοντας ιστιοπλοΐα και μαθαίνοντας τα μυστικά της από τους προπονητές Ευγένιο Γιούργα και Νίκο Βλάχο τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Η επίσκεψη στην Κέρκυρα τελείωσε με πεζοπορία  στην περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας και ανυπομονησία για το επικείμενο ταξίδι των Ελλήνων μαθητών στη Γαλλία, το οποίο ξεκίνησε στις 14/05/2022 και ολοκληρώθηκε στις 19/05/2022 με πρώτη στάση μια σύντομη ξενάγηση στο Παρίσι. 

Στο ίδιο πλαίσιο των Ολυμπιακών ιδανικών, οι μαθητές/-τριες μας είχαν τη χαρά να παρελάσουν  στην Ντοβίλ μαζί με τις αντιπροσωπείες των νέων αθλητών/-τριών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής αντιπροσωπείας, με αφορμή την 19η Παγκόσμια Γυμνασιάδα  που διεξήχθη στην περιφέρεια της Νορμανδίας.

Στη συνέχεια το σχολείο école Fracasse υποδέχθηκε τους/τις μαθητές/-τριες στις εγκαταστάσεις του και μετά από μια μικρή γιορτή, οι μαθητές/-τριες πήραν μέρος σε μάθημα badminton και παρακολούθησαν αγώνες του αθλήματος, στο πλαίσιο της Γυμνασιάδας. Πάντα μαζί με τους Γάλλους μαθητές/-τριες απόλαυσαν την τεράστια παραλία της Ντοβίλ παίζοντας  beach volley, ποδόσφαιρο και παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν νέους αθλητές και αθλήτριες του beach volley οι οποίοι διεκδικούσαν ένα μετάλλιο. Ακολούθησε μάθημα κολύμβησης στην ολυμπιακή πισίνα της πόλης και τέλος  μάθημα ιππασίας στις εγκαταστάσεις του ιππικού ομίλου του Saint Arnoult, το οποίο  πρόσφερε στους μαθητές ο   δήμος της Ντοβίλ.

Την  τελευταία μέρα του προγράμματος οι μαθητές/-τριες συμμετείχαν σε κούρσα προσανατολισμού, ιδιαίτερο μάθημα του γαλλικού σχολείου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα υπέροχο πάρκο της περιοχής.  Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την πόλη Cabourg  και το διαδραστικό μουσείο της, όπου ήρθαν σε επαφή με την εποχή της Belle Epoque, ιδιαίτερη χρονική περίοδο για τη Γαλλία, αλλά και για όλη την Ευρώπη.  Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με γαλλικές λιχουδιές που οι γονείς των μαθητών/-τριών πρόσφεραν απλόχερα σε μια γιορτή που οργανώθηκε στο χώρο του σχολείου με σκοπό  τη δημιουργία δεσμών ανάμεσα σε Γάλλους και Έλληνες.

Μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+ που πραγματοποίησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας οι συμμετέχοντες/-ουσες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν  ισχυρούς δεσμούς και  φιλικές σχέσεις, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές στο πλαίσιο του σχολείου, να  ενισχύσουν το πνεύμα συνεργασίας, σεβασμού και αποδοχής του διαφορετικού. 

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους γυμναστές, τους εκπαιδευτικούς, τη διευθύντρια του σχολείου, καθώς και το δήμο της Ντοβίλ για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία τους καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

 

Corfuland Live Webcams

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Oasis Hotel

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News