Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Τμήμα Ασιατικών Σπουδών. Ένα νέο τμήμα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ImageΣτις 22 Ιουνίου 2009 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αριθμό φύλλου 95 η ίδρυση του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
 
Το όραμα της δημιουργίας και λειτουργίας του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι να αποτελέσει το κέντρο έρευνας και μελέτης των ασιατικών πολιτισμών και κοινωνιών και να αποβεί μοχλός ενδυνάμωσης του διαλόγου και των κάθε είδους ανταλλαγών με την Ελλάδα. Φιλοδοξεί να επιτελέσει, στο πλαίσιο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη χώρα μας, σημαντικό έργο στη μελέτη ασιατικών χωρών, των γλωσσών και των πολιτισμών τους, των κοινωνιών και της οικονομίας τους καθώς και στην ανάδειξη του ρόλου τους στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με τις χώρες αυτές. 
 
Με προωθητική δύναμη την επιστημονική συνεργασία της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας με τις αντίστοιχες κοινότητες των χωρών που θα αποτελέσουν αντικείμενο του Τμήματος, θα καταστεί δυνατή η ενίσχυση της κινητικότητας και των μορφωτικών ανταλλαγών σε διακρατικό επίπεδο και η ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών, στα πεδία της ιστορικής έρευνας, της καλλιτεχνικής δημιουργίας, των επιστημών των Γλωσσών, και στην εν γένει επικοινωνία μεταξύ κρατών, κοινωνιών και πολιτισμών. 
 
Τελικά, το όραμα για το Τμήμα Ασιατικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου αποτελεί μέρος του οράματος για εξωστρέφεια και συστηματική επιδίωξη μίας κεντρικής θέσης στις ακαδημαϊκές εξελίξεις. 
 
Ειδικότερα η αποστολή του Τμήματος είναι η επιστημονική μελέτη και διδασκαλία της Γλώσσας, της Ιστορίας και του Πολιτισμού, των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών συστημάτων και ζητημάτων που χαρακτηρίζουν τις ασιατικές χώρες των ασιατικών χωρών, τόσο στην ιστορική τους προοπτική όσο και στη σύγχρονή τους έκφανση.
 
 
Οι γνώσεις και δεξιότητες που θα αποκτούν οι απόφοιτοι του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών συνοψίζονται ως εξής: 
  • ικανότητα να διδάξουν και να υποστηρίξουν σε πολλαπλά επίπεδα και τομείς την επικοινωνία μεταξύ της ελληνικής, κινεζικής και ιαπωνικής γλώσσας, 
  • γνώση των πολιτισμών, των πολιτισμικών διαφορών, της κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας και των σύγχρονων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων στις ασιατικές χώρες
  • βασικές γνώσεις οικονομίας, δικαίου και κοινωνικών επιστημών, ικανότητα εργασίας σε διεθνές περιβάλλον
  • ευαισθητοποίηση στα προβλήματα της διαπολιτισμικής επικοινωνίας και 
  • προσαρμοστικότητα σε συνθήκες εργασίας άλλων χωρών.
 
Στο Τμήμα θα υπάρχουν εξαρχής δύο κατευθύνσεις, η μία εκ των οποίων θα είναι αφιερωμένη στη διδασκαλία και μελέτη της Ιαπωνικής Γλώσσας, Ιστορίας και του Πολιτισμού, της Κοινωνίας και της Οικονομίας. Αντίστοιχα η δεύτερη κατεύθυνση θα αφορά την Κίνα. Απώτερος στόχος είναι ο εμπλουτισμός του Τμήματος με κατευθύνσεις για τη μελέτη και διδασκαλία των αντίστοιχων τομέων των Ινδικών και Κορεατικών σπουδών.
 
 
Σύνταξη: Φαϊτά Ελίνα
 

Corfuland Live Webcams

Nautilus

Ανεμόμυλος

Δείτε live

Oasis Hotel

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News