Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Τίτλοι τέλους του σπιτιού του Χαμόγελου του Παιδιού στους Μαγουλάδες

Παύει μετά τις γιορτές η λειτουργία του σπιτιού του “Χαμόγελο του παιδιού” στους Μαγουλάδες, όπως ανακοίνωσε στα παιδιά που φιλοξενούνται και στους εργαζόμενους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο σπίτι που φιλοξενεί 14 παιδιά και λειτουργεί στην περιοχή των Μαγουλάδων από το 2001, δεν είναι δυνατόν να γίνουν οι οικοδομικές παρεμβάσεις που θέτει στις απαραίτητες προϋποθέσεις το Υπουργείο Εργασίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αλλάξει η λειτουργία του σπιτιού και να μετατραπεί σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας για τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής.

Σε ένα χωριό με μακραίωνη ιστορία στο βορειοδυτικό άκρο της Κέρκυρας βρισκόταν ένα από τα σπίτια του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Πρόκειται για το χωριό Μαγουλάδες, το οποίο απέχει 35 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας.

Το αγρόκτημα παραχωρήθηκε το 1999 από την Κοινωφελή Αδελφότητα Μαγουλάδων και το οίκημα χρονολογείται από το 1730. Το σπίτι βρίσκεται σε μια μεγάλη έκταση, που το μεγαλύτερο μέρος της, καλύπτεται από ελιές και άλλα δέντρα. Στο κτήμα φιλοξενούνται και πολλά ζώα (στρουθοκάμηλοι, ελάφια, άλογα αλλά και κότες, σκυλιά, κουνέλια κ.α.).

Τίτλοι τέλους του σπιτιού του Χαμόγελου του Παιδιού στους Μαγουλάδες

Σ’ αυτό το σπίτι με το πανέμορφο κτήμα τα πρώτα παιδιά φιλοξενήθηκαν το 2001, αφού είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες αναπαλαίωσης με προσοχή και σεβασμό στην παράδοση του κτιρίου.

Η Μονή «Κοίμηση της Θεοτόκου» και το μετόχι της οι Άγιοι Απόστολοι ολοκληρώνουν τη σύνθεση του τοπίου αναδεικνύοντας την παράδοση και την ιστορία τόσων αιώνων.

Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν εκατοντάδες συντοπίτες για να συνεισφέρουν και να καλύψουν βασικές ανάγκες του σπιτιού. Χάρη στην ενεργή τους συμπαράσταση το σπίτι συνεχίζει τη λειτουργία του, φροντίζοντας τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων στηρίζει και ενισχύει το έργο του Οργανισμού.

Δίπλα στα παιδιά βρισκόταν μια εξειδικευμένη ομάδα, η οποία αποτελείται από δώδεκα παιδαγωγούς, έναν εκπαιδευτικό, τρεις οδηγούς, μια μαγείρισσα, μια κοινωνική λειτουργό, μια επισκέπτρια υγείας, ένα ψυχολόγο και έναν υπάλληλο γενικών καθηκόντων και φροντίδας του αγροκτήματος.

Το « Χαμόγελο του παιδιού» παρέχει υπηρεσίες δωρεάν στο σύνολο των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.

Βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί θύμα βίας, εξαφάνισης, με πρόβλημα υγείας και σε κάθε παιδί που βρίσκεται ή απειλείται να βρεθεί σε κατάσταση φτώχειας.

Να σημειωθεί ότι όλες οι υπόλοιπες δράσεις του Χαμόγελου παραμένουν, όπως είναι  η στήριξη οικογενειών ενώ δεν θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων .

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News